Viikko vilahti

Taas ollaan viikkoa lähempänä kevättä – ja VIMMAN keväistä juhlakonserttia! Sunnuntain kuoroleirillä ja tiistaiharkoissa saimme neljät nuotit lisää, eli enää puuttuu neljä laulua koko nipusta. Uusien laulujen kanssa koin taas kerran kipeästi vajavaisuuteni, kun en pystynyt Jaanan ja muun joukon kanssa vetämään stemmoja oikopäätä. Minulle pitäisi laulaa eteen fraasi kerrallaan ja antaa aikaa omaksua. Kun en voinut hahmottaa stemman kulkua, lopulta luovutin ja tuijotin vain niitä pallukoita synkeän itsesäälin vallassa. Mutta tämä kirkastuu, kunhan uutukaiset tulevat nettiin ja pääsen kertaamaan niitä niin paljon kuin sielu sietää.

Diandra on yksi suosikkejani suomalaisista kevyen musiikin laulajista. Hänellä on vahva ääni eikä todellakaan pikkutyttömaneeria. Konsertti jossa Diandra lauloi James Bond -leffojen tunnareita oli loistoidea! Tätä herkkua oli tarjona Musapirtillä perjantaina. Kaupunginorkesteri säesti jykevästi, Tero Lindberg kajautteli pari biisiä trumpetilla ja flyygelitorvella – ja Diandran laulut olivat maailmanluokkaa. Nainen on musikaalinen, lumoava esiintyjä täynnä ilmaisuvoimaa mutta ilman diivan elkeitä.

Väliajalle mennessä kuulin parin naiskuulijan pohtivan keskenään, miten ihmeessä kukaan voi laulaa niin korkealta ja tajuttoman pitkiä säveliä. Niinpä! Lahjakkuuden lisäksi Diandra on takuulla ottanut laulutunnin jos toisenkin ja kehittänyt tekniikkaansa hyvän valmentajan opissa. Jokunen vuosi sitten hän oli TV:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa ja suoriutui puhtaasti joka genrestä, ooppera mukaan lukien. En muista voittiko kisan, mutta minulle jäi vahvasti mieleen.

Pop-laulaminen on tietenkin toista kuin Diandran loistokas musikaalityyli. Olen ennenkin urputtanut naispuolisten pop-laulajiemme pikkutyttösaundista, joka ärsyttää minua suuresti. Mahtaako se olla muodissa maailmalla? En ole tutkinut asiaa. Mutta harmittaa, kun kelpo lauluntekijät (esim. Sanni ja Chisu) pilaavat koko homman kun avaavat suunsa, ja sieltä tulee ihme ininää. Ei kukaan aikuinen luonnostaan sillä tavalla laula! Ehkä nämä muuten fiksut naiset haluavat näin ilmentää keskenkasvuisen imagoa. Onko siitä etua bisnekselle?

Tämän kirjoitti jamatar 9.11.2019

Viimeisimmät postaukset