Estill-koulutukset 2017

Miten ääni toimii ja miten sitä voi oppia hallitsemaan? Mitä Estill Voice Training on? Miten beltataan terveesti? Mitä näkökulmia Estill tuo klassiseen lauluun? Miten ylä-ääniä voi laulaa vaivattomammin ja miten alaääniin saa voi voimaa? Vastauksia näihin kysymyksiin saat koulutuspäivissämme toukokuussa:

   • To 25.5. Turku

   • La 27.5. Tampere

   • Su 28.5. Helsinki

Kaikki koulutukset toteutuvat. Varsinainen ilmoittautumisaika on jo päättynyt, mutta jokaiseen koulutukseen on muutama paikka vielä jäljellä. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: info(a)maestra.fi.

Estill-Voice-Training-horizontal-with-frame-CMYK

Kenelle?

Ääniammattilaisille: laulajille, näyttelijöille, laulunopettajille, kuoronjohtajille, kanttoreille, puheterapeuteille, opettajille, puhujille

Laulun harrastajille: laulunopiskelijoille, kuorolaulajille, karaokelaulajille, bändisolisteille, harrastajateatterilaisille

Sisältö

Voit osallistua yhteen workshopiin tai koko päivään kiinnostuksesi ja mahdollisuuksiesi mukaan.

Estill-tutustumisworkshop klo 10–13

Estill Voice Training -tutustumisworkshopissa selviää, mitä EVT on ja miten sitä voi hyödyntää äänenkäytön kehittämisessä. EVT:n perustaan, äänikuvioihin, tutustaan myös yhdessä harjoituksia kokeillen. Tämä workshop on samalla pikakurssi äänen toimintaan. Se kertoo, miten eri asiat muokkaavat ääntä ja millaisin seurauksin. Mikäli et ole aiemmin tutustunut Estilliin vastaavan workshopin tai Level One – kurssin kautta, suosittelemme käymään tämän workshopin ennen muita workshopeja.

Belting klo 14–15:30

Mitä belting on ja miten belting-ääni tuotetaan äänikoneistoa vaurioittamatta? Belting-workshopissa tutustutaan tähän mm. musiikkiteatterissa ja rock- & popmusiikissa käytettävään laulutapaan. Workshopiin osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta belttaamisesta, mutta hyötyä on Estill Voice Training – tutustumisworkshopin käymisestä ennen sitä.

Estill klassisessa laulussa klo 14–15:30 (ei Tampereella)

Millaisia näkökulmia Estill Voice Training tuo klassiseen lauluun? Siihen paneudutaan tässä työpajassa. Workshop sisältää myös yhdessä kokeilua ja harjoittelua. Workshop sopii klassista laulua laulaville ja harrastaville sekä kuorolaulajille. Suosittelemme Estill Voice Training – tutustumisworkshopin käymistä ennen tätä workshopia.

Ylä- ja alaääni – workshop klo 16–17:30

Miten ylä-ääniä voi laulaa vaivattomammin? Miten saadaan voimaa alaääniin? Aiheeseen paneudutaan Estill Voice Trainingin näkökulmasta ja haetaan useampia ratkaisuja näihin pulmiin. Tämä työpaja sisältää paljon yhdessä harjoittelua ja sopii kaikille laulunharrastajille ja työkseen ääntään käyttäville. Suosittelemme Estill Voice Training – tutustumisworkshopin käymistä ennen tätä workshopia.

Avoin opetus klo 18-

Tuo oma kappaleesi työstettäväksi ja ongelmat ratkottavaksi Estillin keinoin. Aktiivioppilailla on mahdollisuus 15 minuutin mittaiseen henkilökohtaiseen opetukseen. Opetuksen seuraaminen on maksutonta workshopeihin osallistuneille. Suosittelemme Estill Voice Training – tutustumisworkshopin käymistä ennen avoimeen opetukseen osallistumista.

Hinnat

 • Estill tutustumisworkshop 62 €
 • Belting, Estill klassisessa laulussa sekä ylä- ja alaääniworkshop 37,20 € / workshop
 • Koko päivä eli kolme workshopia yhteishintaan 111 €.
 • Avoin opetus 20 €/ 15 min aktiivioppilas. Workshopeihin osallistuneille opetuksen seuraaminen on maksutonta.

Hintoihin sisältyy workshopeissa jaettava materiaali.

Ilmoittautumiset

Ilmoittaudu mukaan: info(a)maestra.fi.  Osallistuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu verkkokaupassa sähköpostitse lähetettävien ohjeiden mukaan. Mikäli kysyttävää herää, yhteistietomme löytyvät tämän sivun alaosasta.

Mitä Estill on?

jo-estillEstill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.

Opettajat

13446_5Jaana__k18

Kuopiolainen Jaana Turunen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, laulaja, kuoronjohtaja, laulupedagogi ja äänikouluttaja. Turunen on ensimmäinen Suomessa sertifioitu Estill-opettaja (Certified Master Teacher).

 

antti

Oululainen Antti Annola on Oulun konservatoriosta valmistunut muusikko, laulaja, äänikouluttaja ja lauluvalmentaja. Hän valmistui päteväksi Estill-opettajaksi (Certified Master Teacher) marraskuussa 2015. Laulunopetuksen lisäksi Antti on työskennellyt myös näyttelijänä ja laulajana Oulun kaupunginteatterissa.