Estill-koulutukset 2018

Miten ääni toimii ja miten sitä voi oppia hallitsemaan? Mitä Estill Voice Training on?

Estill-Voice-Training-horizontal-with-frame-CMYK

  • La 19.5. Oulu

  • Su 20.5. Kuopio

  • Ti 6.5. Lappeenranta

Oulun koulutus toteutetaan OAMK:n konserttisalissa (Kotkantie 1, 90250 Oulu). Kuopiossa koulutus järjestetään steinerkoulu Virkkulan tiloissa (Asemakatu 3, 70110 Kuopio). Lappeenrannan koulutus toteutetaan Etelä-Karjalan kesäyliopiston tiloissa ja siihen ilmoittaudutaan kesäyliopiston kautta.

Kenelle?

Ääniammattilaisille: laulajille, näyttelijöille, laulunopettajille, kuoronjohtajille, kanttoreille, puheterapeuteille, opettajille, puhujille

Laulun harrastajille: laulunopiskelijoille, kuorolaulajille, karaokelaulajille, bändisolisteille, harrastajateatterilaisille

Sisältö

Estill-tutustumisworkshop klo 10–16

Estill Voice Training -tutustumisworkshopissa selviää, mitä EVT on ja miten sitä voi hyödyntää äänenkäytön kehittämisessä. EVT:n perustaan, äänikuvioihin, tutustaan myös yhdessä harjoituksia kokeillen. Tämä workshop on samalla pikakurssi äänen toimintaan. Se kertoo, miten eri asiat muokkaavat ääntä ja millaisin seurauksin. Se sopii myös kertaukseksi aiemmille Estill-opinnoille.

Avoin opetus klo 16-

Tuo oma kappaleesi työstettäväksi ja ongelmat ratkottavaksi Estillin keinoin. Aktiivioppilailla on mahdollisuus 30 minuutin mittaiseen henkilökohtaiseen opetukseen. Opetuksen seuraaminen on maksutonta workshopeihin osallistuneille. Suosittelemme Estill Voice Training – tutustumisworkshopin käymistä ennen avoimeen opetukseen osallistumista.

Hinnat

  • Estill tutustumisworkshop 99 €
  • Avoin opetus 42 €/ 30 min aktiivioppilas. Workshopeihin osallistuneille opetuksen seuraaminen on maksutonta.

Hintoihin sisältyy workshopeissa jaettava materiaali.

Ilmoittautumiset

Ilmoittaudu Oulun ja Kuopion koulutuksiin 10.5.2018 mennessä tällä lomakkeella. Osallistuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu verkkokaupassa sähköpostitse lähetettävien ohjeiden mukaan. Mikäli kysyttävää herää, yhteistietomme löytyvät tämän sivun alaosasta. Lappeenrannan koulutuksiin ilmoittaudutaan kesäyliopiston sivujen kautta.

Koulutukset toteutuvat, mikäli ilmoittautuneita on vähintään kymmenen 10.5.2018 mennessä.

Mitä Estill on?

jo-estillEstill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.

Opettajat

13446_5Jaana__k18

 

Kuopiolainen Jaana Turunen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, laulaja, kuoronjohtaja, laulupedagogi ja äänikouluttaja. Turunen on ensimmäinen Suomessa sertifioitu Estill-opettaja (Certified Master Teacher).

 

Oululainen Antti Annola on Oulun konservatoriosta valmistunut muusikko, laulaja, äänikouluttaja ja lauluvalmentaja. Hän valmistui päteväksi Estill-opettajaksi (Certified Master Teacher) marraskuussa 2015. Laulunopetuksen lisäksi Antti työskentelee myös näyttelijänä ja laulajana Oulun kaupunginteatterissa.