Maestra – 10 vuotta silkkaa laulamisen iloa!

 

Kaikille avoin juhla pe 26.4.2019 kaupungintalolla

Lauluklubi Maestra juhlii kymmentä toimintavuottaan perjantaina 26.4.2019 klo 18 Kuopion kaupungintalolla musiikin merkeissä. Ohjelmassa on lauluesityksiä, muisteloita ja ennen kaikkea yhteislaulua. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

10 vuotta laulukouluja

Yli 500 laulukoululaista, neljä kuoroa ja yli 40 yhteislaulutilaisuutta. Nämä ovat muutamia lukuja Lauluklubi Maestran toiminnasta kymmenen vuoden ajalta. Kaikki alkoi Avoin laulukoulu –kursseista, joista ensimmäinen starttasi 21.4.2009. – Pidin ensimmäisen laulukouluni Tampereella 2005 osana kuoron uusien laulajien rekrytointia. Silloin ymmärsin, että Suomi on pullollaan ihmisiä, jotka haluaisivat laulaa, mutta eivät tiedä missä ja miten. Näistä lähtökohdista aloitin laulukoulutoiminnan Kuopiossa, kertoo Maestran perustaja Jaana Turunen.

– Koko toimintahistoria on tallessa Maestra-blogissa, sillä muutamaa päivää ennen aloitusta satuin silloin uuden sosiaalisen median koulutukseen. Siitä innostuneena päätin aloittaa blogin. Se oli uusinta uutta silloin! Blogipostaukset aloitti myös Marita Jama, Kuopion kaupunginteatterin entinen dramaturgi ja ensimmäiseen laulukouluun osallistunut, joka jatkaa edelleen sekä laulamista että kirjoittamista viikoittain.

Ydin yhdessä laulamisessa

Maestran toiminnan ydin on laulukoulutuksessa ja yhdessä laulamisessa. Mukaan pääsy ilman aiempaa kokemusta tai koelauluja on ollut monelle tarpeellinen matalan kynnyksen aloituspaikka. Laulukouluista on syntynyt erilaisia ryhmiä ja kuoroja, joista sekakuoro VIMMA on pitkäikäisin juhlien ensi vuonna kymmentä toimintavuottaan. Yhteislauluillat ovat olleet näkyvä osa Maestran toimintaa. Suomalaisten laulut -yhteislaulusarja 2017 tallentui jopa Suomi100-juhlakirjaan. – Toiminnan käynnistyessä tiedettiin vasta vähän laulamisen terveysvaikutuksista eikä silloin ajateltu, että nyt lisätään hyvinvointia ja mielenterveyttä tai että hidastetaan muistisairauksien puhkeamista.

Liikkeelle apurahojen tukemana

Tärkeä sysäys Maestran toiminnan aloittamiseen oli Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston ja Pohjois-Savon taidetoiminnan myöntämillä apurahoilla. Niiden avulla laulukoulut saatiin liikkeelle. Vuonna 2015 Jaana Turunen palkittiin paikallisella ja maakunnallisella yksinyrittäjäpalkinnolla. Maestran toimintamallia on esitelty konferensseissa Australiaa myöten.

 

Viimeisimmät postaukset