Estill Voice Training

Tutkija, laulaja ja pedagogi Jo Estill
“Jokaisella on kaunis ääni”
Jo-Estill
Haluan kaikkien laulavan. Haluan kaikkien käyttävän ääntään... Aioin saada selville, miten tein sen (laulaminen), ja sitten opettaa koko maailman tekemään saman. Kun mietit tarkemmin, huomaat, että on enemmän ihmisiä, jotka haluaisivat laulaa, kuin niitä, jotka laulavat.
Jo Estill
Estill Voice Trainingin luoja ja perustaja
Tiede & käytäntö yhdessä

Estill Voice Training

Estill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.

Maestran kautta on tilattavissa Estill Voice Training koulutuksia, joita toteuttaa Estill Master Trainer Jaana Turunen yhteistyökumppaneidensa kanssa.

 

Estill-
koulutuksiamme

1

Työpajat

2

*Vain englanniksi yhteistyökumppaniemme kautta

Kurssit

3

Harjoitusryhmät

Ota yhteyttä

Kerron mielelläni lisää Estill Voice Trainingista ja koulutusmahdollisuuksista.
Sertifioiduin ensimmäisenä suomalaisena 2015 Estill Master Traineriksi. Olen toteuttanut Estill-koulutuksia mm. JAMKissa, Savonia AMK:ssa, Joensuun konservatoriolla, Etelä-Karjalan kesäyliopistossa, Tampereen Sävel- ja Kuopio tanssi ja soi -festivaaleilla, Vaasan kaupunginteatterissa, Suomen Naiskuoroliitolle ja Sekakuoroliitolle, Sulasolin Pohjois-Savon piirille ja yksittäisille kuoroille. Lisäksi olen kouluttanut Estill-kursseilla Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä, Kiovassa ja Wienissä sekä pitänyt erilaisia työpajoja edellisten lisäksi myös Tampereella ja Turussa.