Estill-kurssi Kuopiossa 2022

Tiede ja käytäntö yhdessä

Estill Voice Training

Haluan kaikkien laulavan. Haluan kaikkien käyttävän ääntään... Aioin saada selville, miten tein sen (laulaminen), ja sitten opettaa koko maailman tekemään saman. Kun mietit tarkemmin, huomaat, että on enemmän ihmisiä, jotka haluaisivat laulaa, kuin niitä, jotka laulavat.
Jo Estill
Tutkija, laulaja ja pedagogi

Estill Level One & Two – hybridikurssi keväällä 2022

Estill Level One ja -Two -kurssi sisältää koko Estill Voice Trainingin ytimen: Estill-äänikuviot ja -kvaliteetit. Koulutus toteutetaan ns. hybridikoulutuksena eli se sisältää sekä etäkoulutusta että lähikoulutusta. Normaalisti viisi täyttä päivää kestävä kurssikokonaisuus on jaettu neljään, kolme tuntia kerrallaan kestävään etäkoulutukseen ja kolmeen lähiopetuspäivään.

Kurssin luento-osuudet toteutetaan pääasiassa Zoomin kautta ennakkotehtävineen. Lähiopetus keskittyy käytännön harjoitteluun ryhmässä sisältäen myös henkilökohtaista ohjausta. Kurssin pääopettajana toimii tanskalainen EMCI Dorte Hyldstrup yhdessä EMT Jaana Turusen ja EMT Antti Annolan kanssa. Kurssin opetuskieli on englanti, mutta myös suomeksi saa vastauksia kysymyksiin.

HUOM! Mikäli kurssin lähiopetusosiota ei voida toteuttaa pandemian vuoksi toukokuussa, osio siirtyy myöhemmäksi eikä sitä korvata onlinekoulutuksella.

Kouluttajat

dorte

Dorte Hyldstrup

Estill Mentor & Course Instructor with advanced testing priviledges

Jaana Turunen

Estill Master Trainer

Antti Annola

Estill Master Trainer

Kenelle?

Estill Level One ja -Two -kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää laulu- tai puheääntään: laulajille, näyttelijöille, laulun- ja äänenkäytön opettajille, ilmaisutaidon ja teatterin opettajille, puheterapeuteille ja muille ääniammattilaisille. Koulutus sopii myös aktiivisille laulunharrastajille, kuten laulutunneilla kävijöille, kuorolaulajille, harrastajateatterilaisille, bändien solisteille, karaokelaulajille yms., jotka haluavat kehittää omaa äänenkäyttöään.

Sisältö, aikataulut & hinta

Kurssi-info

Onlinekoulutukset

 • Perjantaina 22.4.2022 klo 17:30-20:30 
 • Perjantaina 29.4.2022 klo 17:30-20:30 
 • Lauantaina 7.5.2022 klo 10–13 
 • Sunnuntaina 22.5.2022 klo 13–16 

Linkki Zoomin kautta toteutettaviin koulutuksiin lähetetään muutamaa päivää ennen koulutusta.

Lähikoulutukset

 • Torstaina 26.5.2022 klo 10–21
 • Perjantaina 27.5.2022 klo 9–18
 • Lauantaina 28.5.2022 klo 9–16

Koulutus toteutetaan Kanttilassa Kuopion keskustassa, Minna Canthinkatu 20–22. Kanttila sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä matkakeskuksesta. Lähin hotelli aivan Kanttilan vieressä on Sokos Hotel Puijonsarvi.

Hinta

 • Kurssimaksu 640 € + kurssimateriaali ($70)
 • Ääniammattilaisille, kun samasta työpaikasta osallistuu vähintään viisi: 600 € + kurssimateriaali ($70) / hlö
 • Opiskelijoille: 540 € + kurssimateriaali ($70)
 • Aiemmin onlinekurssit käyneille ja oppilaitoksille, joista osallistuu vähintään 5 opiskelijaa: 500 € + kurssimateriaali ($70) /hlö

Kurssimaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Level One

Level One kurssi keskittyy Estill-äänikuvioihin (Figures for Voice™). Kurssilla tutustutaan 13 äänikuvioon, jotka vaikuttavat äänen toimintaan ja kvaliteettiin. Estill-äänikuvioiden harjoituksilla pyritään kontrolloimaan niiden vaikutuksia ääneen ja sitä kautta lisäämään voimaa, selkeyttä ja kestävyyttä omaan ääneen. Kuvioita harjoitellaan pienissä ryhmissä joka koulutuspäivässä, mutta erityisesti lähiopetuspäivinä. Kuvioita pääsee myös soveltamaan oman ohjelmiston tai äänenkäytön kautta open session -hetkissä. Aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.

Level Two

Level Two -kurssiosio keskittyy kuuteen Jo Estillin tutkimaan äänikvaliteettiin, joita ovat puhe, falsetto, sob (nyyhkytys), twang, ooppera ja belting. Kvaliteettejä tutkitaan paitsi itse tekemällä, myös tutustumalla niiden variaatioihin, ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä akustisiin ominaisuuksiin.

Sisältö

Tämä kurssikokonaisuus sisältää Level One ja -Two-kurssit eikä niistä voi käydä vain toista. Kurssi on suunniteltu siten, että sen voi käydä työn tai opiskelujen ohessa.

 • Estill-malli äänen toiminnasta
 • Estill-äänikuviot, Figures for Voice
 • Estill-äänikvaliteetit, Estill Voice Qualitites
 • Äänikuvioiden ja -kvaliteettien harjoittelu
 • Henkilökohtainen ohjaus
 • Estill-äänikuvioiden ja -kvaliteettien soveltaminen