Itä-Suomen kamarikuoro

Nocturne 2022
Suomalaista, skandinaavista, baltialaista ja italialaista kuoromusiikkia yön tunnelmista

Nocturne
- Yön lauluja

Keväällä 2022 perustettu Itä-Suomen kamarikuoro on koulutettujen laulajien ja muusikoiden kollektiivi, jonka toiminta-ajatuksena on esittää kuoromusiikkia korkealla ammattitaidolla. Kuoron ensimmäinen produktio Nocturne – Yön lauluja  on osa Jaana Turusen kuoronjohtajan taiteilijaidentiteettiä tutkivaa taiteellista työskentelyä. Työskentelyä ja konserttien toteutusta tukee Koneen säätiö

Nocturne – Yön lauluja -konsertissa kuullaan pohjoiseurooppalaista ja italialaista kuoromusiikkia a cappella eli säestyksettä. Musiikillinen pääpaino on nykymusiikissa, johon kontrastia tuovat renessanssin ajan madrigaalit.

Konsertin kantavana teemana on yö. Yön tunnelmia koetaan keskikesän yöttömässä yössä juhannustulilla, Skotlannin nummilla, revontulten välkkyessä, tähtiä ihmetellessä ja tähtien päältä alas katsellessa, kuun purren kulkua seuraten, pitkälle yöhön jatkuvassa ilonpidossa ja unia nähden.

Liput 20/18 € + palvelumaksu.

Itä-Suomen kamarikuoro

Itä-Suomen kamarikuoron laulajat tulevat pääasiassa, nimensä mukaisesti, Itä-Suomesta. Mukana on niin musiikin ammattilaisia kuin kokeneita kuorolaulajia. Kuoro harjoittelee Kuopiossa projektiluontoisesti. 

ISKK puistokuva 1

Taiteellinen johtaja

Itä-Suomen kamarikuoron perustaja ja taiteellinen johtaja on Jaana Turunen. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta laulajan ja kuoronjohtajan koulutuksen saanut Turunen johtaa lisäksi kolmea muuta kuopiolaista kuoroa: VIMMA-kuoroa, Vox Polaris -kuoroa ja Mieskuoro Kuopio-Kvartettia