Kuorojen venetsialaiset 2022

Kiitos mukana olleille!

Kuorojen venetsialaisia vietettiin kesäisessä säässä jälleen kerran. Mukana oli laulajia yli kymmenestä kuopiolaisesta kuorosta. Kuulijoita esityksillä oli sadoittain ja monelle koskettavin niistä oli oheinen Ukraina-kuoron laulu.

Kuorokauden avaus kuuluu Kuopiossa

Kuopiossa juhlitaan kuorokauden alkua lauantaina 27.8.2022, kun paikalliset kuorot esiintyvät maksuttomissa minikonserteissa eri puolilla kaupungin keskustaa Kuorojen venetsialaiset -tapahtumassa. Päätapahtumapaikat ovat torilla Siskotyttöpatsaalla, Snellmanin puistossa, kaupunginteatterin ulkolavalla ja Valkeisenlammen ruusutarhassa. Lisäksi esityksiä kuullaan mm. pääkirjastolla ja museolla.

Esitykset alkavat klo 11 ja tapahtuma huipentuu klo 14 alkaviin suurkuorojen esityksiin Valkeisenlammen ruusutarhassa. Tuolloin kuullaan naislaulajien ja mieslaulajien suurkuoroja sekä kaikista laulajista koostuvaa suurta sekakuoroa. Tilaisuudessa esiintyy myös Ukraina-kuoro, joka koostuu paikallisista kuorolaulajista, Kuopion seudulla olevista ukrainalaisista ja muista Ukrainan ystävistä.

Kuva: Mari Koistinen

Kuva: Mari Koistinen

Kolmatta kertaa toteutettava tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta. Kuoroesityksiä on toteuttamassa kymmenkunta kuoroa ja lauluyhtyettä. Lisäksi suurkuoroesityksiin tulee laulajia monista muista kuoroista, jotka eivät toteuta omia kuoroesityksiä tapahtumassa. Vuonna 2021 tapahtuma keräsi noin 150 laulajaa ja 3500 kuulijaa. Kuorojen venetsialaiset on osa Meidän Kuopio -festivaalia. 

Laulaen tukea Ukrainalle

Kuopiolaiset kuorot haluavat osoittaa tukeaan ukrainalaisille kokoontumalla yhdeksi suureksi Ukraina-kuoroksi yhdessä paikallisten ukrainalaisten ja muiden Ukrainan tukijoiden kanssa.

Kuoro esittää ukrainalaisen isänmaallisen kappaleen Oi yu luzi chervona kalyna ukrainaksi. Esitys kuullaan Kuorojen venetsialaisten suurkuoro-osiossa klo 14 Valkeisenlammen ruusutarhassa.

FIN

UKR

RUS

Suurkuorot ruusutarhassa

Kuorojen venetsialaiset sattuvat samalle päivälle kuin Suomen luonnon päivä. Sen vuoksi tapahtuma päätetään kauniiseen kaupunkipuistoon. Myös musiikissa soi Suomi ja Suomen luonto.

Laulajat asettuvat ruusutarhan portaille laulamaan. Esityksiä voi kuunnella vaikkapa viltillä loikoillen ja samalla omia päiväkahveja ruohikolla nauttien.  Kuorojen puistopiknik kestää noin 45 min. Ota siis omat eväät mukaan ja suuntaa Valkeisenlammelle lauantaina kahdeksi!

Tilaisuuden juontavat Mari Koistinen ja Jaana Turunen. Kuoroja johtavat Annuliina Ikäheimo, Mari Koistinen, Riikka Leinonen, Miia Liukko ja Jaana Turunen. 

Lisäksi Seniorikuoro esiintyy klo 9 Kuopion torilavalla Elonkorjuujuhlan avajaisissa.

Tapahtumapaikat kartalla

Kuoroesityksiä kuullaan Kuopion torilla Siskotyttöpatsaalla, Snellmanin puistossa, pääkirjastolla, Kuopion museolla, kauppakeskus Sektorissa, Kuopion kaupunginteatterin  ulkolavalla ja Valkeisenlammen ruusutarhassa.