Kynttiläkuoro 24.2.2023

Tule laulamaan!

Kuopion seudun kuorolaulajia kutsutaan mukaan kynttiläkuoroon perjantaina 24.2.2023 klo 18 Kuopion tuomiokirkon portaille. Tuolloin tulee täyteen vuosi sotatoimien alkamisesta Ukrainassa. Tarkoituksenamme on osoittaa laulamalla tukea ja myötätuntoa ukrainalaisia kohtaan sekä välittää toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Laulamme yhdessä viime syksynä Kuorojen venetsialaisiin harjoittelemamme ukrainalaisen kappaleen Oi u luzi chevrona kalyna sekä Finlandian. Esityksen aikana paikalla on myös SPR:n lipaskerääjiä, joten halukkaat voivat antaa myös konkreettista apua Ukrainaan lauluesityksemme yhteydessä.

Ohjeet osallistujille

Voit osallistua kuorosi kanssa tai yksittäisenä laulajana. Laulamme tilaisuudessa kaksi laulua:  1) Oi u luzi chevrona kalyna  ja 2) Sibeliuksen Finlandia-hymni

Ukrainalaisen kappaleen nuotin voit ladata alta ja sieltä löytyy myös linkki stemmavideoihin, joissa tosin on joitakin kirjoitus- ja lausuntavirheitä. Nuotissa sanat ovat oikein. 

Finlandiasta laulamme pääsääntöisesti Sulasol II -kirjasta löytyvää versiota, mutta voit laulaa mitä vaan nais-, mies- tai diskanttikuorosovitusta, jonka osaat. 

Yhteisharjoitus

Kiitos Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan, pidämme yhteisharjoituksen tuomiokirkossa pe 24.2. klo 17:15-17:45. Kirkon ovet aukeavat viideltä. Käytännössä laulamme kappaleet kerran tai pari läpi siinä. Harjoituksen jälkeen annamme ohjeet tuomiokirkon ulkoportaille sijoittumisesta, joten laita päälle tarpeeksi lämpimiä vaatteita ulkona laulamista varten. 

Kynttiläkuoro

Ota mukaasi esitykseen kynttilälyhty, jos sinulla on sellainen. Tämä siksi, että on lyhdyn kanssa on turvallisempaa kuin avotulen kanssa. Voit myös käyttää paristokäyttöisiä kynttilöitä/ valoja lyhdyssäsi tai pelkkää sähkökynttilää. Toivomme, että mahdollisimman monella laulajalla olisi kynttilälyhty mukanaan. Noudatamme tulien kanssa suurta varovaisuutta, ettei vahinkoja satu! Älä sytytä kynttilöitä tai tuo palavia kynttilöitä sisälle tuomiokirkkoon. 

Esityksemme kestää noin 10 minuuttia yhteensä. 

Kerro tulostasi

Olisi kiva saada mediatiedotteeseen lista, mistä kaikista kuoroista laulajia on tulossa. Laita siis viestiä asiasta Kuopion kuorofoorumilla Facebookissa tai  sähköpostilla jaana.turunen(at)maestra.fi 19.2.2923 mennessä.