Ensimmäiset laulukoulut takana

Ensimmäiset laulukoulut takana

  • Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 21. huhtikuu 2009 kello 22:00

Tänään päästiin vihdoin itse asiaan: laulamaan! Oli kiva tavata ihan ”livenä”, sillä aiemmat kontaktit olivat olleet pääasiassa sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Laulukoulutunnit menivät lentämällä, ja pitempäänkin olisi laulettu, jos siihen olisi ollut mahdollisuus.

Tämän illaan tapaaminen vahvisti entisestään aiempia kokemuksiani laulukouluista: suomalaisissa on valtavasti laulupotentiaalia, kun vaan löytyy sopiva paikka, missä sitä voi harrastaa ja kehittää. Oli hienoa kuulla, miten laulaminen muuttui ohjeitteni mukaan. Toivottavasti se myös tuntui entistä mukavammalta!

Minulla oli hieno suunnitelma ottaa valokuvat ryhmistä ja laittaa ne sitten tänne, mutta unohdin ne täysin laulamisen pyörteissä. Ehkä kuitenkin on parempi, että käytimme sen ajan lauluhommiin.

Tänään kävimme lyhyesti läpi kaikki eri osa-alueet, joista lauluääni syntyy. Niiden lisäksi voisi vielä puhua esiintymisestä, mutta se ei kuulu avoimen laulukoulun ohjelmaan muutoin kuin laulutekniikan kehittämiseen liittyen. Teimme harjoituksia, joilla haimme tuntumaa siihen, miltä pitäisi tuntua, kun laulaminen sujuu hyvin (sen toki tuntee muutenkin sinä valtavana ilona, että homma toimii!). Jatkossa harjoitukset pysyvät osin samoina. Käymme myös eri kerroilla eri osa-alueita perusteellisemmin läpi harjoitusten muodossa. Lisää harjoituksia on siis tiedossa!

Moni laulukoululaisista opiskeli laulamista ensimmäistä kertaa tähän malliin, osalle työskentely oli ennestään tuttua. Kaikki pääsivät mielestäni hienosti mukaan. Erityisesti teille, jotka ilmoititte olevanne aloittelijoita, voin sanoa, ettei se näkynyt tai kuulunut missään! Aina kuluu jonkin aikaa, että tottuu harjoitusten vetäjän tyyliin ja työskentelytapoihin.

Kiitos kaikille lomakkeiden täyttämisestä: niistä on minulle paljon apua avoimen laulukoulun toteuttamisen suhteen. Kiitos myös hyville ideoille, joita annoitte. Huomenna kokoontuu vielä kaksi naisten ryhmää, ja odotan innolla heidänkin (=teidänkin) tapaamista!

Viimeisimmät postaukset