Laulutietoa netissä

Laulutietoa netissä

  • Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 24. huhtikuu 2009 kello 17:30

Tietoa laulamisesta löytyy netistä -ja paljon. Keskustelupalstoilta löytyy myös kiivaita mielipiteenvaihtoja laulutekniikasta, laulajista, laulunopettajista ja kaikesta laulamiseen liittyvästä. Laulunopetustakin on jonkin verran tarjolla. Ongelmana nettiopetuksessa on kontrollin puute: kun tekee pelkästään yksin harjoituksia, kukaan ei tarkista, että asiat menevät niin kuin pitäisi. Iloa ja apua niistä voi silti olla.

Viime syksynä YLE Teema kanavalta tuli Kuoroon! -ohjelma. Kyseessä oli eräänlainen tosi-tv kuorolaulusta. Teemalaulajiin haettiin laulajia, jotka eivät olleet aiemmin laulaneet kuorossa. Laulajia seurattiin yhden kevään ajan koelauluista Kööpenhaminan esiintymisiin saakka. Laulajille tarjottiin kuorotoiminnan ohessa musiikin teorian opetusta sekä laulutunteja. Varsin muhkea paketti siis!

Kuoroon! -ohjelmalla on edelleen olemassa sivustot. Sieltä löytyy mm. Tuulin laulutunti ja Teuvon teoriatunti, sekä laulukone, jonka avulla voi opetella laulamaan. Sivut löytyvät täältä:
ohjelmat.yle.fi/kuoroon/etusivu

Ensi viikolla jatketaan taas yhdessä laulamista. Joitakin laulukoulukansioita löytyi naulakon päältä, ja ne ovat hyvässä tallessa minulla. Mukavaa viikonloppua!

Viimeisimmät postaukset