Kolmannet laulukoulut on laulettu

 

  • Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 6. toukokuu 2009 kello 21:05

Kolmansien laulukoulutapaamisten teemana oli kurkun toiminta ja äänihuulet. Toivottavasti saitte uusia oivalluksia laulamisesta! Laulaminen kehittyy kerta kerralta kaikissa ryhmissä. On mahtavaa olla mukana prosessissa! Laulukoulujen jälkeen menee aina muutama tunti ”palautumiseen”, kun virtaa tuntuisi riittävän vaikka mihin. Sitähän se laulaminen parhaimmillaan teettää.

Minuun on tehnyt vaikutuksen teidän laulukoululaisten keskittyminen ja paneutuminen laulamiseen. On kiva opettaa, kun näkee, että halua oppia löytyy ja että hommaan paneudutaan ”sata lasissa”. Tulostakin siitä syntyy. Olen jo monta kertaa kuullut sellaista laulamista, että jos siitä tiedettäisiin, teitä tultaisiin anelemaan kaupungin moniin kuoroihin!

Ensi viikolla käydään sitten tarkemmin läpi sitä, mitä laulaessa tapahtuu päässä eli ns. resonanssionteloissa ja ääntöväylässä. Sitä olemme jo sivunneet monta kertaa, joten suuresti uutta ei ole tiedossa, mutta luvassa on harjoituksia, joilla asioita päästään tarkastelemaan lähemmin.

Nyt täytyy lähteä jännäämään Suomen menestystä MM-jäillä. Tapaamisiin ensi viikolla!

Viimeisimmät postaukset