Neljännet laulukoulut on laulettu

 

  • Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 14. toukokuu 2009 kello 08:00

Neljännet laulukoulut on nyt laulettu. Neljännen kerran teemana oli resonanssiontelot ja artikulaatio. Alkavaa haukotusta, roikkuvaa leukaa ja tyhjänä soivaa päätä haettiin ahkerasti. Myös prille pralleja syljettiin suusta pois äänen tieltä. Ryhmissä tuli esiin myös useita kysymyksiä. Tärkeimpiä olivat varmaankin kysymykset laulamisen harjoittelusta ja jatkosta. Laulutunneilla antamiani ohjeita kaipailtiin myös tänne, jotta niitä voisi käyttää muistin virkistyksenä kotonakin.

Laulamisen harjoittelua sivusin eilisessä blogissa. Oman harjoittelun avuksi olen laittanut tänne pari videota. Lisää on tulossa. Te, jotka käytätte niitä, kertokaa ihmeessä miten ne toimivat. Onko niiden mukana helppo laulaa? Liikkuvatko ne sopivalla korkeudella? jne.

Jatkoa tälle kevään laulukoululle on tulossa. Syyskuussa alkavat uudet vastaavat kuuden kerran ryhmät. Lisäksi alkaa jatkoryhmä, joka kokoontuu viikottain 1½ h kerrallaan. Sen sisältönä on äänenmuodostus(=se mitä olemme tehneet nyt keväällä), stemmalaulu, nuotinluvun alkeita, ja ennen kaikkea niitä harjoitellaan laulujen kautta. Todennäköisesti ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin. ”Alkeisryhmät” taas kokoontuvat tiistaisin. Jäin eilisen jälkeen todella vakavasti harkitsemaan myös kuoron perustamista. Teistä lähtee aika ajoittain upea ääni!

Elokuun viimeisenä perjantaina vietetään Taiteiden juhlaa. Aion pitää silloin ilmaisen laulukoulutunnin kaikille halukkaille. Olet lämpimästi tervetullut mukaan ja tuo ihmeessä kaverisikin mukanasi! Kun kellonaika ja paikka varmistuvat, lähetän sinulle lisätietoja sähköpostiin.

Ennen kaikkea tätä lähdemme kuitenkin laulamaan Kallaveden aalloille kesäkuussa. Tarkat tiedot tulevat tänne ja sähköpostiisi lähipäivinä. Toivottavasti moni pääsee ja innostuu lähtemään mukaan!

Viimeisimmät postaukset