6 x 50 min = ohi

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 28. toukokuu 2009 kello 11:30

Ohi on tämä kevään 6 x 50 min Laulukoulu Jaanan opissa. Jatkoa on onneksi luvassa syksyn tullen. Pitkäjänteisempää toimintaa tässsä tarvitaankin, ennen kuin korvin kuultavia tuloksia alkaa syntyä. Tähänastinen on ollut vasta maistelua, johdantoa, esileikkiä. Todellinen edistyminen vaatii muutakin kuin kokeilunhalua. Helppoa ei oikean laulutekniikan oppiminen ole ääniröörinsä ruostumaan päästäneelle varttuneelle luomulaulajalle.

Viimeinen laulusessio oli osaltani keskiviikon sijasta tiistaina. Tässä vaiheessa huomaan alkavani jo kaivata hiukan yksilöllistä palautetta, kun Jaanan koko köörille antamat kommentit eivät aina tunnu osuvan omaan suoritukseeni. Jospa syksyllä on mahdollista esim. luikauttaa jokin skaala vuoron perään yksitellen ja saada täsmätietoa oman äänen senhetkisestä tilasta.

Hyvä vire säilyi kurssin loppuun asti. Jaana osaa tarjoilla harjoitteet houkuttelevasti, hauskoilla ja havainnollisilla mielikuvilla höystäen. Kurssitovereihin ei ringissä vielä ehtinyt tutustua, mutta jospa syssymmällä sitten…

Haluan tehdä kunnolla sen minkä teen, ja jos ei onnistu jätän mieluummin sikseen. Näin kävi flamencoharrastukselleni vuosikaudet sitten. Roikuin tunneilla kaksi vuotta, kunnes myönsin että energiaa ei riitä tarpeeksi ja palasin katsomon puolelle. Toivon että laulun kanssa paukkuja riittäisi paremmin.

Vielä on jäljellä Laulukoulun risteily Kallavedellä 9.5. Kivaa! Toivottavasti sää suosii ja laulut raikaavat aalloilla auringon paisteessa.

Tämä lienee viimeinen blogikirjoitukseni ennen syksyä – jollei kesän aikana yllätä ylivoimainen kutku raportoida jotain lauluun liittyvää. Saapas näkee!

Viimeisimmät postaukset