Jatkon alku lupaa hyvää

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 1. syyskuu 2009 kello 14:52

Eilen maanantaina 31.8. kokoontui laulukoululaisten jatkoryhmä tutussa Steiner-koulun luokassa. Tunnelma olikin mitä koulumaisin, kun istuimme pulpeteissa tuolikehän sijasta. Näin jokainen saa enemmän tilaa ympärilleen eikä tule sohituksi kyynerpäillä naapureita. Hyvä!

Tuttujen äänenavausharjoitteiden jälkeen saimme eteemme laulun nuotit. Ja minkä laulun!!! Erna Tauron & Tove Janssonin Höstvisa / Syyslaulu sattuu olemaan kaikkien aikojen rakkaimpia laulujani. Suorastaan hartaudella kävin muiden keralla harjoittelemaan. Laulujen myötä mukaan tulee myös ilmaisun asioita, äänen voiman ja sävyn kontrollia ja fraseerausta. Myös toinen työn alle otettu laulu, Nousee päivä musikaalista Viulunsoittaja katolla, on yksi lemmikeistäni. En voi sitä koskaan kuunnella (enkä laulaa!) ilman että pala nousee kurkkuun. Sanat ja sävel koskettavat niin syvältä.

Vielä ehdimme ilakoida Värttinä-kappaleen Kiiriminna kaariminna kanssa. Siinä oli räppiä ja rytmiä ja äänissä laulamista. Svengasi kuin hirvi, tuoretta 🙂 ilmaisua käyttääkseni. Luvassa on muutenkin tyylejä laidasta laitaan, niin että saaamme esimakua miten lauletaan jazzia, poppia, liediä, iskelmää – tuleekohan heviä ja oopperaakin… Ehkä hitunen bluesia / soulia myös, jookos?

Odotan jo ensi maanantaita etukenossa innosta kihelmöiden. Tästä alkaa seikkailu!

Viimeisimmät postaukset