Laulaminen haukotuttaa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 25. marraskuu 2009 kello 10:27

Tämän syksyn avoimet laulukoulut on nyt laulettu. Mukavaa on tuntunut olevan kaikilla opettajaa myöten. Joka tiistainen ihmetykseni aihe on ollut se hieno laulaminen, joka laulukouluryhmistä on lähtenyt. Jatkakaa samaan malliin!

Viimeisellä kerralla kysyttiin, että miksi laulaessa alkaa haukotuttaa. Se ei todellakaan ole vaarallista vaan päinvastoin merkki aktiivisesta keuhkojen käytöstä. Toinen selitys on tietysti se, että on poikkeuksellisen tylsää, mutta ilmeisesti siitä ei kuitenkaan ole ollut kyse laulukoulussa ;-). Haukottelemista ei siis kannata nolostella ollenkaan laulamisen yhteydessä.

Jatkoryhmissä näkyy uusia kasvoja tämän vuoden viimeisten kertojen aikana. Kaikilla laulukoulun käyneillä on mahdollisuus käydä kerran kokeilemassa, millaista laulaminen siellä on. Tutustumisvierailuja on siis odotettavissa. Ryhmät jatkavat ensi vuonna samoina aikoina viikosta 2 alkaen. Ohjelmaan tulee lisänä mm. karaokevierailu, jota onkin jo kaivattu.

Myös pienryhmäopetusta on kyselty. Jos olet kiinnostunut sellaisesta, ota minuun yhteyttä. Parhaiten se toimii silloin, kun ryhmällä on yhteiset tavoitteet. Silloin opetuksesta saa eniten irti. Tällaisia tunteja pidän sopimuksen mukaan 60 €/ 45 minuuttia (hinta jakautuu osallistujien kesken).

Sunnuntaina olin kuuntelemassa Seminaarimäen mieslaulajien juhlakonserttia. Kyllä oli mahtava meno pojilla! Hienoa, että Suomen musiikkielämää rikastavat Semmareiden kaltaiset perusrakenteita ravistelevat ryhmät! Lisää hienoa laulamista on kaikken ulottuvilla seuraavan kuukauden aikana: joulukonsertteja on joka lähtöön ja joka makuun. Haastankin sinut hoitamaan omaa kulttuurikuntoasi käymällä ainakin yhdessä joulukonsertissa tänä vuonna!

Viimeisimmät postaukset