Syyskauden viimeinen

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 9. joulukuu 2009 kello 12:30

Näin tultiin Avoimessa Laulukoulussa syyskauden viimeiseen istuntoon Steinerkoulun tutuksi tulleessa päätyluokassa. Jouluteemassa pysyttiin edelleen, kuinkas muuten. Uutena harjoiteltiin jouluiskelmää, jonka nimi ei tarttunut mieleeni, mutta tekstissä kertautui huudahdus ”Pukki tietää”. Nyt tuli vastaan ensimmäinen Jaanan valitsema laulu, joka ei sytyttänyt minua. Tuli mieleen tavaratalojen tingeltangel-joulumuzak. Mutta kaikkea lauletaan mitä eteen kannetaan, ja joka sorttia pitääkin olla. Tämän jälkeen oli kyllä ilo herkistyä Joululauluun (Chestnuts Roasting on an Open Fire), jossa sanat ja sävel luovat lämpimän hymyilevän tunnelman.

Syksy on ollut kaiken kaikkiaan antoisa ja vastannut odotuksia. Keväältä rohkenen toivoskella pieniä käväisyjä Liedin, bluesin, venäläisen romanssin maailmoihin… Kieli ei ole ongelma paitsi ehkä bluesissa, mutta eiköhän joitain blues-tyylisiä kappaleitakin liene suomennettu. Myös kuplettia olisi nasta kokeilla yhteislauluna! Kaikkea yllättävää, ja samalla saisi myös lisää tiedon muruja erilaisista laulutavoista.

Vinkki laulun ystäville: Kahvila Fadossa Kuopiossa on silloin tällöin jännittäviä pienimuotoisia laulukonsertteja. Viime perjantaina Anna Fält esitti säestyksetöntä kansanlaulua, mm. joikua, kalevalaista, ruotsalaista balladia ja suomalaista rekilaulua. Todella viehko tilaisuus! Annalla on hyvä vahva ääni ja perehtyneisyys erilaisiin esitysperinteisiin, ja hän osaa hienosti yhdistellä vanhaa ja omia kokeilujaan. Ensi lauantaina klo 17 Fadossa kuullaan portugalilaista fadoa Anita de Coteaun esittämänä. – Tiedän, meidän omat Laulajaiset ovat juuri silloin menossa Raittiustalolla… mutta laitoinpahan tiedon kumminkin. Ja Fadon toimintaa kannattaa tosiaan seurailla.

Joululaulajaisissa tavataan!

Kommentoinut Minna Kumpulainen 17. joulukuu 2009 22:34

George Gershwin:in jazzahtava Summertime olisi myös ihana. En vain tiedä on blues ja jazz mitenkä haastavaa laulaa kuorossa. Mutta tuo Summertime kyllä kuulostaa hienolle moniäänisesti.

Kommentoinut Jaana Turunen 9. joulukuu 2009 13:31

Kiitos lauluvinkeistä Marita! Niitä toteutetaan keväällä!

Viimeisimmät postaukset