Matkailtiin

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 13. huhtikuu 2010 kello 17:27

Pääsiäinen on ohi ja maanantaina taas laulumatkailtiin Jaanan johdolla. Irlantilainen Londonderry Air / Danny Boy on tuttu mutta toisilla sanoilla kuin tämä omenankukkaversio. Hartaan kaunis laulu se on joka tapauksessa. Omassa levykokoelmassani sen laulaa Mahalia Jackson – täynnä sielua ja sydäntä. Ja entäs vanha kunnon Evert Taube! Kun mestaritrubaduuri täytti 80 vuotta, minulla oli ilo olla lähettämässä hänelle onnittelusähkettä Helsingin Visans Vänner -yhdistyksen mukana. Pidimme tuohon aikaan knäpp-aftoneita kerran kuussa, jokainen esitti omia tai muiden laulelmia leppoisissa tunnelmissa. Svenska visor on ollut yksi tärkeä siivu musiikkiharrastustani.

Tuntuu, että lähes kaikkeen mitä Jaanan laulutunneilla tulee esiin, minulla on omakohtainen suhde. Niin myös venäläisiin kansanlauluihin ja ranskalaisiin chansoneihin. Molempia olen antaumuksella kuunnellut ja itsekin lauleskellut. Ja taas tulee Jaanalle toiveita: Olisiko ihan pöllö idea ottaa tulevan kuorosi harjoitusohjelmistoon laulu Baikalista (Baikal, niin kauniina muistan mä sun…) ja laulu Barbara (Muistathan Barbara, taisi olla sadesää…)? Molemmat soisivat hienosti kuoron esittäminä. Mutta tottakai valitset mitä haluat, nämä ovat vain yhden laulunlyömän lemmikkejä.

Myös Saarenmaan valssi on lauluista parhaita. Ja videossa täällä laulukoulun sivuilla on tunnelma aivan hillitön. Nuoret naiset ja miehet laulavat silmät loistaen ja keinuvat iloisen onnellisena ihmismattona. Onnistuisikohan Suomessa?

Kuten edelläolevasta näkyy, tämänkertainen laulusessio oli aivan poikkeuksellisen innostava. Kun kaikki laulut olivat suoraan juuri minun aarrelippaastani!!

Syksyyn mennessä minulla on pulma ratkaistavana: mennäkö kuoroon vai pysyäkö jatkoryhmässä, vai mennäkö peräti molempiin? Jatkoryhmässä varmaan treenataan enemmän tekniikkaa ja kuorossa keskitytään olennaiseen eli kuorolauluun. Uh, vaikeaa…

Kommentoinut Jaana Turunen 14. huhtikuu 2010 09:00

Tervetuloa vaikka molempiin! Syksyksi on muuten varmistunut orkesterin kanssa laulaminen. Siitä lisää lähiaikoina, kunhan suunnitelmat saadaan lyötyä lukkoon… Odotan itse todella suurella innolla tulevaa!!! Laulamisen iloa on luvassa paljon ja monella tavalla.

Viimeisimmät postaukset