Tulevaisuuden visiot

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 10. toukokuu 2010 kello 10:22

Kiitos Anu viime keskiviikkona aikaan saamastasi keskustelusta! Aloit kyselemään tulevasta siihen malliin, että sain ratkaistua monet mieltäni vaivanneet asiat kerta heitolla. Siihen auttoivat myös teiltä kaikilta saamani palautteet ja kehitysehdotukset. Tässäpä niistä kaikista kooste. Jatketaan keskustelua huomenna Kevätlaulajaisten yhteydessä.

Ensinnäkin lämmin kiitos erittäin positiivisesta palautteesta, jota teiltä sain. Näyttää siltä, että olemme kaikki oikein tyytyväisiä kuluneeseen laulukauteen. Jos jotain voisi tehdä paremmin, niin ne asiat liittyvät tilaan. Steinerkouluhan menee remontiin vuoden vaihteessa, joten siihen mennessä tila-asia täytyy ratkaista jotenkin. Toivon, että saisin ratkaisun aikaan jo syksyyn mennessä. Jotkut teistä olette kertoneet allergiaoireista, joita tulee laulutuntien aikana koululla. Se jos mikä motivoi uuden tilan löytämistä!

Minusta olisi hienoa, jos meillä olisi käytössä oma tila, jossa kaikille olisi käytössä nuottitelineet ja kunnolliset tuolit. Pitkällä tähtäimellä sinne saisi karaoke yms. systeemejä, jolloin tunneilla harjoiteltuja lauluja voisi laulaa tasutanauhojenkin kanssa. Ja se peiliseinä, josta olemme useaan otteeseen puhuneetkin, olisi mukava apu laulun harjoittelussa.

Palautteissa tuli esiin myös erilaisia ideoita nuotinlukutaidon kehittämisestä ja ne ehdotukset otan varmasti huomioon ensi syksynä. Tavoitteena on, että opimme kaikki seuraamaan nuotista missä mennään ja minne hypätään milloinkin. Halukkaille voisi olla esim. lyhyenä kurssina nuotinluvun alkeita sillä tarkoituksella, että nuotit auttaisivat hahmottamaan, miten laulun tai stemman melodia kulkee.

Ensi syksyyn olen varannut maanantai ja keskiviikko illat jatkoryhmille. Syksyksi täytyy keksiä jatkoryhmälle uusi nimi. Voisiko se olla ytimekkäästi vain laulutunti? Tiistai-iltaan tulee kuoro, joka starttaa pelkällä naisporukalla. Minusta olisi mukava pitää myös naisille ja miehille erikseen omat teemalauluillat syksyn aikana ja sellaiset todennäköisesti pidetäänkin. Kausi huipentuu orkesterin ja Jorma Hynnisen kanssa laulamiseen marraskuussa ja päätös pidetään Joululaulajaisten merkeissä.

Kuoron ja laulutunnin (=jatkoryhmän) ero on siinä, että laulutunneilla lauletaan pääasiassa yksiäänisesti, kuorossa stemmoissa. Laulutunneilla käytetään enemmän aikaa oman laulutekniikan hiomiseen, kuorossa panostetaan musiikin tekemiseen. Palautteissa tuli myös toiveita lauluihin syvemmin pureutumisesta ja tulkinnan kehittämisestä. Ehdotus otetaan ehdottomasti käyttöön jatkossa.

Kun kerroin keskiviikon ryhmälle lauluklubivisiostani, se sai erittäin hyvän vastaanoton. Ideana oli se, että yhdellä lukukausimaksulla saa osallistua kaikkeen klubin toimintaan niin paljon kuin itse haluaa ja silloin kun se itselle sopii. Koska idea sai niin hyvän vastaanoton, aloitamme systeemin jo syksyllä. Nimiasiassa haluaisin vielä kuulla teidän kommentteja. Joka tapauksessa lukukausimaksulla 220 € saa osallistua laulutunneille (=jatkoryhmiin) ja kuoroon niin monta kertaa viikossa kuin itse haluat. Yritän hoitaa asian niin, ettei tila ole este. Maksun voi maksaa kokonaan tai osittain kulttuuriseteleillä, virikeseteleillä ja tyky-kuntoseteleillä, joten niitä kannattaa alkaa kyselemään työnantajalta hyvissä ajoin.

Minulta on myös kysytty miesten omia ryhmiä, viihdekuoroa yms. Ne ovat kaikki loistavia ideoita ja toteutetaan heti, kun laulajia on tarpeeksi. Senpä vuoksi uusia laulajia saa ja oikestaan pitääkin rekrytoida mukaan. Oma laulutila on liian kallis pienellä porukalla, mutta ei mahdoton, kun meitä on paljon. Mutta mikä tämän klubin nimi on? Lauluklubi Maestra? Club Maestra – silkkaa laulamisen iloa? Kilpailu on julistettu auki, kuten kuoron nimestäkin. Levypalkinnot odottavat kekseliäimpiä!

Kommentoinut Jaana Turunen 10. toukokuu 2010 19:53

Se käyttäjämaksu tulisi minulle sivuston ylläpitäjänä. Käyttö olisi edelleen ilmaista, kuten tähänkin saakka. MInulle tämän sivuston käyttö on ollut helppoa, sillä päivittäminen ja viestin lähettäminen tätä kautta on todella helppoa ja nopeaa. Mukava kuulla, että sivutosta on olllut iloa ja hyötyä. Sellaiseksi se on tarkoitettukin!

Kommentoinut Minna Kumpulainen 10. toukokuu 2010 16:21

Paljonkohan mahdollinen käyttäjämaksu sivulla olisi? Itse ainakin käyn melkein päivittäin täällä ”kärkkymässä” onko tullut uusia hyviä linkkejä tai blogeja..

Kommentoinut Jaana Turunen 10. toukokuu 2010 10:24

Unohtui vielä sellainen uutinen, että tämä sivusto muuttuu heinäkuussa maksulliseksi. Nyt tarvitsen palautetta siitä, miten hyödyllinen tämä on. Jatketaanko sivuston käyttöä tulevaisuudessakin?

Viimeisimmät postaukset