Vielä yksi

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 14. toukokuu 2010 kello 16:12

En vielä malttanutkaan pistää tätä blogia kesäteloille, kun tekee mieli raportoida Kevätlaulajaisista ja Nuorisokuoron konsertista.

Kevätlaulajaiset siis vietettiin Steinerkoulun salissa tiistaina laulellen keväisiä ja kesäisiä lauluja. Lisäksi nautittiin trubaduurin… no hitto nyt justiinsa hukkasin nimen… esityksistä. Monipuoliselta mieheltä irtosi mm. niinkin hämmästyttävä suoritus kuin Kallavesj’ pehmeästi keinahtelevana bossanova-sovituksena. Voe tokkii kuitenniisa!

Erityiskiitoksena tästä bloginpidosta sain Jaanalta cd:n suomalaisten hepreaksi laulavien ryhmien esityksiä. Levystä paljastuu palanen meidän Jaanan jännittävää menneisyyttä: hänellä on ollut sormensa pelissä tuonkin äänitteen teossa. – Blogista vielä sen tilkan, että minusta on KIVA jakaa kokemuksia teidän muiden Avoimen Laulukoulun jäsenten kanssa. Ja vielä kivempaa olisi jos mukaan liittyisi muitakin blogisteja. Eihän nämä postaukset mitään korkeaa sanataidetta ole vaan hetken tunnelmia suoraan ja suodattamatta. Tulkaa messiin!

Keskiviikkona olin Musapirtillä Kuopion Nuorisokuoron konsertissa. Ensi alkuun tyrmistytti se että laulajilla oli langattomat mikit. Sähköinen vahvistus tuo aina ääneen teknisen, kovan sivumaun. Eikö Suomen Paras Kuoro muka pärjäisi omin äänivaroin? No, säestävä bändi oli sähköinen, siksi kai kuoronkin piti laittaa sarvet päähän. Muuten ohjelma sujui mallikkaasti, etenkin Johanna Keinäsen kekseliäät ja kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttävät ryhmäkoreografiat ilahduttivat. Ja sokerina pohjalla kuoro esitti encorena Ultra Bra -biisin Minä suojelen sinua kaikelta. Timankia!!!

Nyt vissiin vaikenen kesäksi. Pitäkää äänet auki ja käykää paikoissa joissa lauletaan, mitä tahansa oopperasta heviin, folkkiin, virsiin… ”Laulusta me voimaa saamme, laulu syömmet yhdistää!”

Kommentoinut Marita Jama 15. toukokuu 2010 17:16

Arvasinkin ettei tämä kaveri mikään eilisen teeren poika ole. Hänellä on viihdyttämisen lahja, lisäksi hän on hyvä lauluntekijä. Kiitos Jaana kun olemme Laulajaisissa saaneet tutustua trubaduuri Happoseen!

Kommentoinut Jaana Turunen 15. toukokuu 2010 08:07

Trubaduuri oli Juuso Happonen. Juuso on saanut lauluntekijäpalkintoja mm. Tapsan tahdeista ja Kotkan meripäivillä. Lisätietoja löydät hänen kotisivuiltaan.

Viimeisimmät postaukset