Joulukortit osa 2

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 14. syyskuu 2010 kello 10:10

Joulukorttiasiassa näyttää siltä, että siitä halutaan perinteinen malli, jonka voi antaa käteen tai lähettää postin mukana. Toteutustapa on vielä mietinnässä. Ajattelin, että tuon videokameran johonkin harjoitukseen mukana, ja testataan sillä, miten sellainen nauhoitus toimii. ”Kotivideoversio” säästää kuluja rutkasti. Minusta olisi hyvä, jos levystä saataisiin sellainen, jonka voi katsoa tai kuunnella normaalilla CD-soittimella, DVD:llä tai tietokoneella. Se siis toimisi kuvan kanssa ja ilman. Hyvä idea oli myös se, että videossa näkyisi muutakin kuin me laulamssa ja seisomassa. Toisaalta studiossa voi kikkailla kaikenlaista, mitä videon kertaotolla voi tehdä, mutta silloin kuvaa ei tulisi.

Koko projekti on tarkoitus tehdä omakustanteena, eli kulut katetaan sillä, että jokainen osataa levyjä tietyn määrän, tai halutessaan tietysti enemmän. Tyylikkäin malli tulee myös kalleimmaksi. Eilen arvioin hinnaksi 5 €, mutta luulen sen nousevan 6 euroon. Halvemman saa 3-5 € hintaan. Näitä pitäisi sitten jokaisen ostaa 10 kpl. Eilen laulutaitotunnilla oltiin sitä mieltä, että 5 € ei ole liikaa kortista. Samalla mietittiin myös sitä, että levylle kannattaa tehdä mieluummin yksi kappale hyvin kuin monta vähemmän hyvin. Yksi päivä menee äänityksiin ja siinä ehditään nauhoittamaan max. kolme kappaletta.

Jotta lupa-asiat menevät jouhevasti ja ilman suuria kuluja, ehdotan, että valitsemme korttiin mukaan vanhoja, perinteisiä joululauluja. Tekijöiden kuolemasta täytyy siis olla se 70 vuotta, että korvauksia ei tarvitse maksaa ja lauluja saa sovittaa vapaasti. Tällaisia ovat mm.

Jouluyö, juhlayö
Maa on niin kaunis
No onkos tullut kesä
Heinillä härkien
Kun joulu on
Enkeli taivaan
Sylvian joululaulu (suomennos täytyy tarkistaa)
Varpunen jouluaamuna
Jouluaatto on nyt herttainen
No onkos tullut kesä
Joulupuu on rakennettu
Ensimmäinen joulu (täytyy tarkistaa suomennos)

Nämä luvat eivät nyt kuitenkaan ole niin kalliita, etteikö vastaisuudessa voisi laulaa uudempiakin lauluja levylle, mutta tällä aikataululla niiden selvittämiseen on liian vähän aikaa, ehkä. Jatkan asian selvittelyä Teoston kanssa.

Syksyn avoin laulukoulu on kokoontunut jo kaksi kertaa, ja täytyy sanoa, että hienolta kuullostaa! Hengitys alkaa jo sujua ihan oikeaan malliin, mutta leuan rentoutusta täytyy vielä vähän harjoitella. Kotiläksyksi tulikin peilin edessä tarkkailu. Se on muuten varsin hyödyllistä aika ajoin itse kullekin. Välillä aina kuvittelee tekevänsä jotain, mutta niin ei oikeasti tapahdukaan. Peili on hyvä apuväline, sillä asiat muuttuvat heti, kun ne itse huomaa sitä kautta. Joskus ”leukajumilla” on pitkät perinteet, ja sen kanssa joutuu tekemään pidempään töitä, että saa sen lopulta vapautumaan. Itse sain kokea sen taas kerran kesällä, mistä kerroinkin jo blogissa Kesän muistoja.

Illalla jatketaan taas kuoron merkeissä ja huomenna laulutaitotunnilla. Kurkku on minulla vielä kipeä, mutta parempi kuin eilen. Selviäisiköhän tästä säikähdyksellä tälläkin kertaa?

Kommentoinut Leena Vahvaselkä 17. syyskuu 2010 15:19

Omat suosikkini tuolta listalta saattaisi olla,
Jouluyö, juhlayö
Varpunen jouluaamuna
Ensimmäinen joulu. Sylvian joululaulu tuntuu aika loppuun kuunnellulta.

Kommentoinut Kaisa Airaksinen 16. syyskuu 2010 15:29

Hei
Varpuinen jouluaamuna on tosi kaunis ja enhä No onkos tullut kesä olisi keveämpi. Jaana osaat katsoa, mitkä meiltä onnistuisi.

Kommentoinut Minna Kumpulainen 14. syyskuu 2010 20:16

Tuo video saattaisi olla ihan hyvä idea. Mietin, että saisiko sitä miksattua niin, että välillä kuvassa olisimme me laulamassa ja välillä joitain talvisia maisemia tai vaikka me itse ulkona.. Ja tonttulakit pitäisi olla ehdottomasti jossain videossa! Tuosta sinun listastasihan Jaana löytyy hyviä ja varmasti kaikille tuttuja joululauluja. Omat suosikkini ovat ehkä Sylvian joululaulu, Varpunen jouluaamuna, Jouluaatto on nyt herttainen ja Ensimmäinen joulu. Pari hartaampaa siis ja pari vähän pirteämpää. Kappaleita joita en niin jaksaisi kuunnella tai joita on vaan kuullut liikaa ovat Maa on niin kaunis ja No onkos tullut kesä.

Korttien hinta ei minusta ainakaan tunnu pahalta jos olisi sen 5€/kpl ja kyllähän niitä tulisi varmaan reilut kymmenen ostettua ja itsellekin pitäisi toki jättää yksi kappale muistoksi 🙂

Viimeisimmät postaukset