Työhön tutustumisjakso Maestrassa!

Käyttäjän Hanna Raittila lähettämä 6. lokakuu 2010 kello 09:55

Nimeni on Hanna Raittila ja käyn 9.luokkaa eli viimeinen peruskouluvuosi on siis käynnissä. Lukuvuoteeni kuuluu kaksi työhön tutustumisjaksoa, jolloin saa mennä tutustumaan haluamaansa ammattiin ja osallistua ammattiin kuuluviin töihin.

Minä olen aina ollut hyvin kiinnostunut musiikista ja varsinkin laulamisesta. Halusin tulla TET-jaksoa viettämään Maestraan.

Minä itse olen aloittanut laulamaan jo ennen kuin opin edes kunnolla puhumaan eli laulu on kulkenut mukanani aina pienestä pitäen. Laulan melkein missä tahansa, jos vaan yhtään laulattaa. Minulle sydäntä läheisin on yksinlaulu, mutta kuorolaulu on välillä tosi mukavaa vaihtelua. Osallistuin vähän nuorempana ympäri Suomea järjestettyihin laulukilpailuihin ja menestyin niissä tosi hyvin. Olen myös päässyt kolmena vuonna laulamaan Savonlinnan oopperajuhlille Savonlinnan lapsikuoron mukana.Tänä kesänä olin mukana Carmen oopperassa.

Vaikka en olekaan ollut vielä seuraamassa Maestran toimintaa koko viikkoa, olen huomannut tosi paljon positiivisia asioita. Kaikki ihmiset, jotka tulevat laulutunnille tai kuoroharjoituksiin tai ihan mihin vaan ovat hyvällä tuulella, ja positiivisella mielellä.

Opettaja Jaana Turunen on onnistunut keksimään mukavia äänenavauksia, joita kaikki tekevät mielellään. Tunneilla kaikkiyrittää laulaa parhaansa mukaan eikä luovuta, vaikka olisikin joku haastavampi laulu ja kaikki ovat koko ajan valmiina oppimaan uutta. Huumori on myös suuri osa maestran toimintaa, ja se toimii joka tilanteessa. Hienoa on myös se, että uskaltaa lähteä mukaan toimintaan, ihan omana itsenään, eikä yritä olla mitään muuta.

Olen tosi kiitollinen ja iloinen, että pääsin Jaanan mukaan seuraamaan ja oppimaan uusia asioita. Kiitos kaikille lauluklubi Maestran jäsenille, että sain tulla seuraamaan tuntejanne.

Toivoisin, että kaikki jatkaisi laulamista ja uudet ihmisetkin kokeilisi musiikkia ihan missä muodossa tahansa.

Viimeisimmät postaukset