Suutarin lapsen kengät

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 25. lokakuu 2010 kello 04:32

Kiitos eilisestä, hyvästä harjoituksesta! Sanoisin, että kahdessa tunnissa saatiin aika paljon aikaan. Mieli on levollinen kappaleiden suhteen: me osataan kyllä. Seuraava askel on papereista irti pääseminen, mutta kaikki ajallaan. Jos ei tähän konserttiin ehdi, niin sitten seuraavaan :-). Laulapaikat katsotaan tosiaan vasta musiikkikeskuksella. Pyritään saamaan sellainen järjestys, että kaikilla olisi mahdollisimman hyvä laulaa.

Orkesterin kanssa laulettavat laulut ovat kyllä todella haastavia laulukorkeuden vuoksi. Eilen kävi ainakin minulle niin, että ääni oli ihan käheä ja väsynyt illan jälkeen. On tosi vaikea laulaa tuolta korkeudelta rennosti! Sanoinkin jo lämmittelyn aikana, että olin ollut juuri ennen harjoitusta syntymäpäiväjuhlilla. Siellä laulettiin muutama laulu yhdessä eikä se tuntunut mukavalta ilman äänen avausta. Sitä se loma teettää! On helppoa sanoa teille muille, että muistakaa avata ääni rauahassa ja saattaa juna oikeille raiteille. Kun vaan tulisi itsekin tehtyä aina niin. Ehkä tämä on sitä suutarin lasten kenkäosastoa.

Harjoituksen lopussa kävimme varsin pikaisesti joululauluja läpi. Huomasin vasta harjoitusten jälkeen, kiitos kommenttien, että kaikille ei ollutkaan selvää missä lauletaan ja mitä. Anteeksi! Se asia korjataan tällä viikolla tunneilla.

Toivon kovasti, että marraskuussa saadaan nauhoitettua ja laulettua innostunutta ääntä. Se on se sama asia, joka toi Kuopion nuorisokuorolle voiton viime syksynä. Sitä on oikeastaan mahdoton opettaa, voi vaan innostaa, tsempata ja motivoida. Onko hyviä ideoita, miten hyvä fiilis saadaan päälle nauhoituksessa ja konsertissa?

Viimeisimmät postaukset