Joulukortteja tekemässä

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 5. marraskuu 2010 kello 16:00

Maanantai-ilta oli täynnä jännitystä. Petosen seurakuntatalolle kokoontui meitä klubilaisia kaiken kaikkiaan viitisenkymmentä laulamaan joulutervehdystä levylle. Onneksi jännitys karisi hyvää vauhtia lauluharjoitusten edetessä. Viimeistään muutaman ”uudestaan” ohjeen jälkeen tunnelma oli rentoutunut, mutta samalla todella hyvin keskittynyt ja innostunut. Kaikki toistakymmenta ottoa per kappale jaksettiin laulaa yhä uudelleen ja parantaa laulamista koko ajan matkan varrella.

Minua itseäni huoletti nauhoitusta ennen ainoastaan se, että saammeko valmista siinä ajassa, mikä äänitykseen oli varattu. Pelko oli turha. Kahvitauonkin kanssa valmista tuli puoli yhdeksän jälkeen ja ehdimme kuunnella porukalla hetken raakanauhoja lauluista. Tiistaina istuin pitkän päivän studiolla miksaamassa äänitystä parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Sen verran pitkä päivästä tuli, että tulin sieltä suoraan kuoroon. Korttiprojektin ulkoasua olin katsonut graafikon kanssa jo aiemmin, mutta viimeiset tiedot kansiin sain vasta eilen. Tänään onkin sitten hienosäädetty, tarkistettu ja manailtu sähköpostin tukkoisuutta. Aiemmasta kokemuksesta tiedän, että vaikka kuinka tarkistetaan, aina jotain korjattavaa jää. Toivottavasti tällä kertaa ei mitään katastrofaalista (viimeksi laitoin väärän säveltäjän nimen).

Joulukortit ovat nyt vihdoin maailmalla eli menossa painoon. Toivottavasti Itellan lakko ei sotke tätä projektia mitenkään. Jos mutkia ei tule matkaan, saamme kortit marraskuun loppuun mennessä. Pari pikku hommaa teen vielä korttien tiimoilta viikonlopun aikana, mutta sitten odotellaan vain valmista.

Kuuntelin autossa lasteni kanssa levyn viimeistä versiota ja takapenkin kriitikot totesivat, että levy on hyvä eikä sitä saanut laittaa pois, vaan kuuntelimme kappaleet puolenkymmentä kertaa asiointimatkalla. Luulenpa, että saatte itse kokea jotain samanlaista: iloisen yllättymisen hyvästä meinigistä ja siitä, että mekö tässä laulamme…

Kiitos Osmo ja Reino kuvista! Kertokaa muutkin tunnelmianne äänityksestä.

Kommentoinut Jaana Turunen 9. marraskuu 2010 15:57

Minullahan on kortin painoon mennyt versio olemassa levyllä ja kyllä tekee tiukkaa olla soittamatta sitä teille ennen korttien tuloa… Maltetaan maltetaan!

Kommentoinut Hanna Turkki 9. marraskuu 2010 13:40

Joulukorttiäänitys oli tosi hauska ja jännittävä kokemus, ja ainakin itselleni ihka ensimmäinen kerta sitä sorttia 🙂 Jännittyneenä odotan lopputulosta! Parille ystävälle on tullut mainittua projektista ja hekin tietenkin odottavat levyä malttamattomina…

Kommentoinut Leena Vahvaselkä 7. marraskuu 2010 12:27

Kiitos Jaana ahertamisesta! On Ilo, On Ilo, laulaa sinun opetuksessa. Mielenkiinnolla jään odottamaan kortteja.

Kommentoinut Jaana Turunen 7. marraskuu 2010 05:41

Kieltämättä minullakin soi korvissa se perinteinen neliääninen kuorosovitus. Ensi jouluun?

Kommentoinut Timo Oranen 6. marraskuu 2010 17:05

Odotan mielenkiinnolta kuulokuvia. Sovituksesi olivat maukkaita ja sointimme oli vähintäänkin tasainen. Kiitos hyvän opetuksesi. Vähän jo haikailin basso-stemmaa laulettavaksi Juhlayössä, mutta maltoin kuitenkin pysyä melodiassa ; ).

Viimeisimmät postaukset