Me teimme sen!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 19. marraskuu 2010 kello 12:30

No niin – nyt se on tehty: Esiinnyimme eilen 18.11. kuorona Musiikkikeskuksen lavalla Kuopion kaupunginorkesterin ja kapellimestari Atso Almilan kanssa, ja ”lämppärinä” baritoni Jorma Hynninen. Aivan tolkuttoman mahtavaa! Jo mustiin pukeutuminen kotona viritti juhlatunnelmaan, joka sitten jatkuikin koko illan.

Konsertin alkupuoliskon kuuntelimme parvelta. Hynnisen ääni on silkkaa kypsää hunajaa, eikä voima ole iän myötä vähentynyt. Itselleni paras herkkupala oli Wolframin aaria O Du, mein holder Abendstern Wagnerin oopperasta Tannhäuser. Ai-ai-ai…

Väliajan jälkeen oli vuoromme astella estradille orkesterin taakse esittämään oma osamme. Pitkän seisomisen aikana huomasin valinneeni väärät kengät: jalat puutuivat siroissa juhlapatiineissa, joita ei tosiaankaan ole tarkoitettu paikoillaan seisomiseen. Mutta rajasin koivet pois tajunnasta ja keskityin nauttimaan tässä ja nyt. Niiden kappaleiden aikana joihin emme osallistuneet oli jännä seurata orkesterin eri soittimia ja kapellimestaria. Miten kukin valmistautui ja miten kapelli antoi merkkejä eri suuntiin. Soitto myös kuuluu aivan eri lailla sinne taakse. Oma osuus meni ihan hurmiossa. Korkeimmat nuotitkin, tai toden sanoen osa niistä, sinkoutui ulos kun unohdin käväistä kellarissa.

Ei tästä voi muuta sanoa kuin että jos kuorossa esiintyminen on näin kivaa, sitä täytyy saada lisää. Tietysti myös täytyy harjoitella lisää, ja oppia jollain ihmeen konstilla tolkkuamaan nuotteja. Iso hali Jaanalle tämän tilaisuuden järjestämisestä meille ja valmennuksesta, että siitä suoriuduimme.

Onnistuneen illan päätteeksi istuimme Introssa nauttien talon antimista. Meikä palkitsi itseään valkosipulietanoilla ja maalais-ranskanperunoilla. Ihanan rasvaista!! Ja kotiin tultua oli täydellisen tyytyväinen olo niin hengen kuin ruumiinkin puolesta.

Viimeisimmät postaukset