Takana mahtava laulukausi

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 21. joulukuu 2010 kello 09:06

Onpa ollut työntäyteinen marras-joulukuu, mutta samalla kyllä erinomaisen antoisa! Tampereella ollessani sain johtaa upeaa Händel-kuoroa ja sen hienoja konsertteja, mutta missään vaiheessa tahti ei kyllä ollut tällainen. On aika kova juttu, että saimme laulaa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa marraskuussa ja lisäksi onnistuimme tekemään soivat joulukortit täksi jouluksi. Molemmissa riitti harjoiteltavaa runsaasti ja harva porukka pystyy tekemään sellaisia saman kauden aikana. Ihan hieno aloitus syksyllä startanneelle klubille, vai mitä!

Joulukortteja on jäljellä enää 20, joten hyvin ovat kortit löytäneet kuulijansa. Palaute on ollut todella ilahtunutta. Eikös vaan tehdä soivat tervehdykset ensi jouluksikin? Tekisi mieli lisätä vähän soittajia. Solistejakin voisi käyttää, joko meidän omia tai vaikka tunnettujakin laulajia. Nyt kun lämppärinämme on laulanut Jorma Hynninen, niin kyllähän me kehtaamme pyytää korttiin laulamaan taustoja kenet vaan ;-).

Kuulin Kuopion nuorisokuoron laulua joku viikko sitten ja kiinnitin heti huomiota siihen, että nuoret lauloivat ulkoa kaiken. Se kuuluu heti laulussa äärimmäisen positiivisesti! Aikanaan nauhoitin Händel-kuoron kanssa John Rutterin Requiemin ja pyysin silloin kuorolaisia opiskelemaan pitkän puolen tunnin teoksen ulkoa. Alussa he olivat kovin skeptisiä ulkoa laulamisen suhteen, mutta vuoden harjoittelun jälkeen lähes kaikki uskalsivat olla ilman nuotteja äänitystilanteessa. Se vei laulamisen ihan uudelle tasolle.

Timo ehdotti kirjoituksessaan, että opiskelemme kymmenkunta laulua, jotka voimme laulaa tuosta vaan ulkomuistista illanistujaisissamme ja tapaamisissamme. Minusta se on aivan huippuehdotus, ja keväällä otammekin siitä haasteen vastaan. Ex tempore -laulaminen tuo ihan uusia ulottuvuuksia juhlahetkiin. Pitäisikö meidän muuten alkaa luoda omia traditioitamme esimerkiksi vappuun tai jouluun liittyen?

Tämä vauhdikas syksy ei ole tyhjentänyt idealaariani (päin vastoin!) ja ilokseni ehdotuksia on alkanut tulla teiltäkin.  Tammikuussa teen jonkinlaisen kyselyn nähdäkseni, mitkä niistä kannattaa toteuttaa ja mitkä jättää hautumaan. Kaikki kehitysideat ovat edelleen tervetulleita! Nuottiopiskelukokeilu on joka tapauksessa ohjelmassa huhtikuussa asiasta kiinnostuneille.

On aika toivottaa hyvää ja rauhallista joulua. Lomailen itse pari viikkoa ja aloitan sen kohta lumitöiden merkeissä. Lähetän kuitenkin vielä infokirjeet tulemaan ennen pyhiä. Laulurikasta tulevaa vuotta 2011 teille kaikille! T. Jaana

Viimeisimmät postaukset