”Pappamuskari” ja muuta infoa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 1. helmikuu 2011 kello 09:00

Hiihtoloman jälkeen olisi tarkoitus startata ”pappamuskarien” muodossa. Ideana on, että alle kouluikäiset lapset tulevat isovanhempansa tai muun aikuisen kanssa laulamaan rakkaimpia lastenlauluja ja hauskimpia laululeikkeja. Asiasta saa viedä tietoa eteenpäin kaikille kiinnostuneille. Kurssin voi käydä erikseen, mutta se sisältyy myös klubimaksuun. Klubilaisille kurssista tulee 20 € maksu kirjasta ja cd:stä. Tervetuloa mukaan, jos aika sopii sinulle ja pienelle laulukaverillesi!

Nuoteistalaulukokeilu alkaa viikolla 12 ja se kokoontuu neljän viikon ajan tiistaisin klo 19-19:30. Testaan vähän halukkaiden kanssa, miten asia kannattaisi järjestää: lyhyenä kurssina vai koko lukukauden jatkuvana. Testaan myös lähestymistapaa ehkä pariltakin eri kantilta. Jos olet asiasta kiinnostunut, niin tule ihmeessä mukaan kokeiluun kertomaan mielipiteesi, jotta ensi syksynä päästään asiassa tosi toimiin. Lähtötaso on ihan alusta. Tunneille ovat tervetulleita kaikki klubilaiset.

Eilen kävi kyllä vähän vanhanaikaisesti. Olin katsonut laulutaitotunnille liikaa lauluja ja osa jäi käymättä läpi. Valoa ikkunassa ja Tulisuudelma löytyvät nyt videoistamme, joten kertailkaa sieltä, jos on aikaa. Laulukouluryhmän kanssa näyttää uhkaavasti siltä, että Kiiriminna-räp ehditään ottamaan täysin haltuun laulukoulun aikana. Hyvä!

Laulukoulussa kysyttiin, että miksi leuka on aina niin jäykkä. Alaleukahan jäykistyy useimmiten niin, että se työntyy eteenpäin. Siihen saattaa vaikuttaa myös niska-hartiaseudun lihasten jäykkyys, mikä lienee tuttua meille kaikille. Jo pelkkä oivallus, että minullahan jäykistyy leuka, auttaa asiassa. Sen huomaaminen on ensimmäinen askel kohti rennompaa tilaa. Jos leuka on niin jäykkä, ettei se millään tunnu rentoutuvan, avun saattaa löytää hierojalta ja varsinkin äänentuottolihaksiin erikoistuneelta voice massage -hierojalta. Sellaisia löytyy täältä Kuopiostakin. Taitava voice massage hieroja kertoo jo ensimmäisellä kerralla, missä jumi piilee. Sen vapauttaminen saattaa tarvita taas useamman hierontakerran, joskus riittää 1-2 hierontaa.

Jäykän leuan suhteen onnenlahjat eivät käy tasan. Osa meistä ei edes oikein tiedä mistä on kyse, kun asia ei ole mikään ongelma. Osa taas on tottunut jäykkään leukaan niin, ettei sitä oikein enää huomaakaan. Itse olen huomannut, että pakkanen lisää leuan jäykkyyttä, kun ulkona täytyy kiirehtiä hytisten paukasta toiseen. Kesän lämmössä on helpompi olla rennosti. Oletko huomannut samaa?

Viimeisimmät postaukset