Kuorossa on kivaa

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 2. maaliskuu 2011 kello 14:23

Työkiireet ovat kahtena viime kertana pitäneet minut poissa laulutaitotunneilta, mutta kuoroon olen sentään päässyt. Kansanlaulukimppuamme on hauska harjoitella. Nyt kun suunnilleen osaan kaikki stemmani, en edes kaiva nuotteja esiin. Paitsi kun äkkiä huomaan harhautuneeni jonnekin hiton sävelsuohon ja tarvitsen kiireesti nuottipampuloiden apua. Äänissä laulaminen alkaa tuntua sitä kivemmalta, mitä lujemmalle pohjalle saan oman osuuteni. Alan nauttia kuulemastani ja siitä, että olen itse mukana tässä yhteissoinnissa.

Etenkin Kalliolle kukkulalle soi meiltä jo aika muhkeasti. Väristys kulkee selkäpiissä kun sitä on niin ihana laulaa. Ja muistot, ne muistot!! Muukin ohjelmisto alkaa hissun kissun olla hyvällä mallilla. Kohta varmaan päästään hiomaan nyansseja, kun Jaana pääsee pianosta irti johtamaan meitä kaksin käsin. Pikkuhiljaa alamme kuulostaakin kuorolta. Siis ei enää yhteislaulua äänissä vaan KUORO!

Takavuosina en ollut mitenkään erityiskiinnostunut kuoroista. Niitä nyt vain oli oopperoissa ja tietyissä konserttiteoksissa. Tapiolan ilmiömäisen lapsikuoron noteerasin ja äimistelin, kun he esittivät vaativaa nykymusiikkiakin. Sitten tuli Semmarit show-kiertueineen ja taas olin äimänä – hyvä ihme, kuoroesitys voi olla myös hauska! Tänäänhän kuorohomma on suorastaan muotia, kiitos tv:n kilpailuohjelmien. Uusinta Suomen paras kuoro -kisaa en vielä ole päässyt näkemään, mutta yritän kyllä liittyä kotikatsomoon.

Mozartin Requiem ei totta vieköön taida vielä kohtakaan olla otettavissa Maestra-laulajien ohjelmistoon… Mutta jotain pienempää klassista kuoroteosta (tai sen osaa) himottaisi päästä jyystämään. Erkki Salmenhaaran Kuun kasvot esim.?

Kommentoinut Jaana Turunen 4. maaliskuu 2011 10:09

  1. Onnistuu 🙂

Kommentoinut Marita Jama 3. maaliskuu 2011 10:55

Totta, Jaana, eihän Salmenhaarat yms ole vielä pitkään aikaan meidän heiniä. Mutta jos löytyisi jokin meille passeli vakava kappale. Tuntuisi hyvältä välillä hidastaa ja hiljentyä tässä lauluhommasssakin. Tällä hetkellä ”Rannan autius” taitaa olla meillä ainoa kappale tätä lajia. Lisää!

Kommentoinut Jaana Turunen 3. maaliskuu 2011 06:15

Sorry Marita, Salmenhaara on vielä vähän iso pala, mutta ei sanottu etteikö joskus. Olen muuten johtanut ko. teosta aikanaan Sibiksessä. Maailma on pullollaan mahtavaa kuoromusiikkia ja ihanaa päästä laulamaan sitä meidän kuoron kanssa.

Viimeisimmät postaukset