Lisää tulevaisuuden visioita

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 8. huhtikuu 2011 kello 11:11

Ensimmäinen klubivuosi lähestyy loppuaan ja on aika arvoida mennyttä. Senpä vuoksi saatte vastata pieneen kyselyyn vielä tämän kuun aikana. Kysely toteutetaan netissä ja se on jo miltei valmis, mutta joka päivä muistan jotain uutta kysyttävää enkä siksi ole vielä laittaanut sitä tulemaan. Toivottavasti ehdit vastaamaan siihen. Aikaa menee 5-10 min, riippuen siitä, kuinka pitkästi haluat kirjoittaa. Suurin osa on kuitenkin valintakysymyksiä.

Tulevaisuuden visioita sen sijaan minulla on ja paljon. Ihanasti olen saanut myös teiltä kommentteja ja kehitysehdotuksia, joista mm. nuotinlukua, pienryhmiä ja laululeiriä on luvassa jo ensi kaudella. Italiakin häämöttää suunnitelmissa. Nuotinlukuopetusta tulee ensi syksystä viikottain 30 min kerrallaan. Ilta on sen sijaan vielä päättämättä. Pienryhmiä kokeillaan jo tänä keväänä ja jatkoa niille sovitaan sen perusteella. Siitä lisää tuonnempana. Laululeiriä varten olen varannut Metsäkartanon 19.-20.11. Mukaan saa tulla myös muita kuin klubilaisia (tätä on kyselty jo). Tarkempi ohjelma paljastetaan elokuussa ja lisätietoja löytyy tapahtumista.

Ensi kaudella pidetään näillä näkymin myös ”livekimppakaraokeilta” oikean bändin kanssa. Ajankohta tulee olemaan talvella. Kyseessä on toisin sanoen lauluilta bändin säestämänä (=kaikki laulaa yhdessä). Mietin vielä, että pitäisikö pitää max. 6 hengen karaokekunkku -kurssi. Osallistujat saisivat sitten esiintyä bändin kanssa lauluillassa. Jos kiinnostusta on, ottakaa yhteyttä. Levyhommaakin suunnittelen. Keskiviikkona puhuimme ”tangolevystä” josta näyttäisi tulevan mainio kuplettilevy linjalla Helismaa-Kärki-Lavi-Vainio. Mitäs sanotte, tehdäänkö sellainen jouluksi? Vai purkitetaanko joululauluja korttiin? Olen jo alustavasti sopinut muutaman muusikkotutun kanssa bänditaustojen tekemisestä.

Kuorokeskustelua meidän täytyy käydä yhdessä enemmänkin. Kuoromme on toiminut perinteisestä kuorolaulusta jonkin verran poikkeavasti mm. siten, ettemme ole varsinaisesti tähdänneet esiintymisiin. Kevätlaulajaisemme toki aiheuttavat samanlaista jännitystä kuin esiintymiset aina. Mihin tähtäämme, mitä tavoittelemme, miten haluamme kehittyä? Minulla ei ole valmiita vastauksia, mutta vaihtoehtoisia reittejä kylläkin tarjolla. Kuulisin kuitenkin ensin mielelläni kuorolaisten kommentteja asiasta.

Tämän meidän klubimme lisäksi minulla on vieläkin isompia tulevaisuuden suunnitelmia. Laulaminen on nimittäin niin kivaa ja hyvää oloa lisäävää toimintaa, että sellaista pitää saada aikaiseksi joka puolelle Suomessa. Se onkin se asia, jonka parissa työskentelen kaikki päivät yhtiökumppanini Elinan kanssa. Me nimittäin haluamme levittää laulamisen ilosanomaa ja tätä mainiota lauluklubimeininkiä muuallekin. Koska minä en joka paikkaan repeä (täytyy olla täällä laulamassa teidän kanssanne :-), niin aiomme kouluttaa muita ohjaajia. Klubin kehittämiseen tarvitsen sinunkin apuasi. Tähän kun ei ole olemassa valmista mallia, vaan teemme jotain sellaista, mitä ei muualla ole olemassa. Mukavaa olla pioneeri. Toivottavasti sinustakin!

Kommentoinut Jaana Turunen 6. toukokuu 2011 08:06

Karaokekunkku voisi olla sellainen, että koottaisiin kuuden hengen porukka, joka kokoontuisi 3 x 2 h. Joka kokoontumisessa jokainen harjoittelisi minun johdollani 20 min omia suosikkikappaleitaan (1-3 kpl) ensin pianon kanssa ja lopulta karaokevehkeiden kanssa. Muut saisivat kuunnella toisten opetusta ja oppia myös sitä kautta. Opetuksessa käytäisiin tekniikkaa, mutta myös tulkintaa, fraseerausta, esiintymistä ym. karaokessa hyödyllisiä asioita. Hintaa kurssille tulisi 40 €/ hlö. Miltäs sellainen kuullostaisi? Jos sellaisen pitäisi ennen Metsäkartanon leiriä, niin siellä pääsisi sitten näyttämään muille, mitä kurssilla tuli opittua 🙂

Kommentoinut Pia Hakkarainen 5. toukokuu 2011 20:48

Millainen tuo karaokekunkkukurssi tulisi olemaan?

Kommentoinut Minna Kumpulainen 9. huhtikuu 2011 18:21

Vau. Niin paljon kommentoitavaa, etten varmaan muista kertoa tässä kaikkea. Esiintymisiä kuoron kanssa olisi mukava kyllä tehdäkin, kunhan meillä on laulut hyvin hanskassa ja tietenkin parempi, että pystyisimme esittämään ne ilman nuotteja. Esiintymiset voivat olla pienimuotoisia, ”hyvän mielen” -keikkojakin, niinkuin jouluna kävimme Vire Kodilla laulamassa, mutta myös musiikkikeskukselle oli kiva joskun päästä. Katsotaan miten käy, kun Jaana vie herra Almilan olusille 😉 Ja joululevy voisi olla myös se ns tangolevy. Olisipahan yllätyksellisempi!

Itselläni taas keuhkoissa pahasti meinaa rohista, mutta toivottavasti pääsen laulamaan ensi viikolla. Nyt nauttimaan Petri Laaksosen konsertista..

Viimeisimmät postaukset