Laulua Kallaveden laineilla

Käyttäjän Rauni Kankaanmäki lähettämä 24. toukokuu 2011 kello 12:00

Sanotaan, että laineet laulavat, vaan kyllä jäivät eilen Kallaveden soinnit kirkkaasti hopealle, kun lauluklubi starttasi risteilylle. Ennen laulua pidettiin pienet paitamarkkinat, jonka jälkeen silkkaa laulamisen iloa irtosi muutenkin kuin ostettujen paitojen muodossa.Ja tunnelma oli katossa viimeistään Keväthuumauksen kaikuessa ilmoille ja huumaavana se säilyi loppuun saakka.

Oli iloista huomata, kuinka laulu kirposi ilmoille reippaasti heti ensi sävelistä lähtien. Syynä varmaan se, että te lauluklubilaiset olette viritelleet äänihuulianne koko talven säännöllisesti, joten usein ilmenevää alkukankeutta ei ollut kuuluvilla ja näkyvillä. Ja hyvin teillä on laulujänteet viritettyinä. Mitähän taikasauvaa se Jaana oikein siellä klubissa heiluttaa, että normaaleista hiljaisista ja ei niin avoimista suomalaisista (näin sitä ainakin yleisesti väitetään) kaikuu säveliä tuollaisella rohkeudella. Toki se vaatii myös teiltä klubilaisilta halua avata sointuisat kurkkunne. Nyt kun teidän, kuinka monelle teistä laulu on suhteellisen nuori harrastus, olen hämmästyneen iloinen vuoden tuloksesta, jota päästiin kuulemaan jo toukokuun alussa Artmyllyn konsertissa. Oikeastaan – löytyykö se taikasauva Jaanan taskujen sijasta sittenkin jokaisen lauluklubilaisen omasta taskusta?

Tuota taikasauvan heiluttelua pääsen minäkin testaamaan kesän avoimilla laulukursseilla. Odotan jo mielenkiinnolla. Muuten, molemmilla kesäkursseilla on vielä tilaa eli jos sinulla on joku ystävä, joka empii lauluharrastuksen aloittamista, annapa rohkaisupotku (hellä sellainen) takamukselle kohti laulukoulua.

Laulupaitojakin jäi muuten vielä jäljelle, joten jos haluat pukea sellaisen päällesi, niitä saa Lauluklubi Maestrasta.

Kiitos vielä kaikille oikein mukavasta parituntisesta laineilla laulun parissa. Vaikka loppumatkalla satoikin ja  Mikkihiiri oli merihädässä, tunnelma ei latistunut edes laiturilla. Itselläni tunnelma jäi elämään sisääni niin vahvasti, että risteilin vielä koko viime yönkin. Tavataan taas laulamisen merkeissä.

Viimeisimmät postaukset