Kesäkuun Avoin laulukoulu käynnistyi

Käyttäjän Rauni Kankaanmäki lähettämä 7. kesäkuu 2011 kello 10:26

Eilen maanantaina pyörähti kesän ensimmäinen Avoin laulukoulu soimaan. Petosen seurakuntatalolle kokoontui iloista väkeä ja tunnelma oli säänkin puolesta mukavan lämmin. Jaana lupaili alussa kaupanpäällisiksi hot-joogaakin ja siihen suuntaan seuraava vajaa tunti menikin. Niinkuin kaikki laulukonkarit tietävät, laulaminen on mukavan lämmintä puuhaa vaikkei liiemmälti heiluisikaan. Me kuitenkin vähän heiluttiin, venyteltiin, notkuttiin ja niiattiin syvään. Ja hymisteltiinkin niinkuin joogassa välillä on tapana, mutta klyllähän me myös laulettiin ja lopuksi vielä räpättiin. Ja reippaasti tämä kaikki sujuikin.

Aluksi totesimme, että osaamme hengittää, mikä on kaiken a ja o varsinkin laulamisessa. Seuraavaksi sihisimme kuin käärmeet, suhisimme kuin tuuli lehtipuissa ja syljeskeltiin roskat suusta pois. Jo alkoi laulaminen luistamaan. Harjoittelun ohessa pääsimme mentaalimatkalle Eurooppaan; ensin tutustuimme ruotsalaiseen olotilaan ja sitten samaistuimme eteläeurooppalaiseen draamalliseen elämään. Laulun opiskelu on siis kaikinpuolin avartavaa. Avartamisesta puheenollen, vaikka olenkin harrastanut laulua jo aikamoisen tovin, lauloin eilen ensimmäisen kerran pullonkorkki suussa. Ei ollut ihan kaikista helpointa, mutta avartavaa sekin. Laulukoulu jatkuu tänään ilmeisen lämpimissä tunnelmissa ja siitä huomenna lisää. Nauttikaa auringosta vaikka varjossa!

Viimeisimmät postaukset