Apua kuoroharjoitteluun

Käyttäjän Sirpa Hynynen lähettämä 5. syyskuu 2011 kello 21:00

Nyt sunnuntaina päästiin oikein kunnolla vauhtiin uusien kuorolaulujen parissa.  Pää oli pyörällä monessakin kohtaa uusia stemmoja opetellessa, eikä  ne todellakaan jää heti mieleen.

Kokeilin  harjoituksissa sanelukoneeseen nauhoitusta, silloin kun Jaana laulatti sopraanojen omia stemmoja. Tänään sain sitten autoa ajellessa kuunnella sunnuntain pätkiä uudelleen ja uudelleen, kerrata ja kerrata. Oma ääni siinä päällimmäisesnä haki oikeaa paikkaa, mutta sain siltä toki muistilleni virkistystä kuinka meidän osuus menee kussakin laulussa. Voin suositella lämmöllä nauhoitusta kaikilla jotka tuskailee vaikeiden stemmojen kanssa ja Jaanan mukaan nauhoitus ei ole myöskään kiellettyä omiin tarkoituksiin.

Itselläni tuo ”vehje” ei ole varmaakaan laadukkaimmaista päästä, mutta hyvin se riitää tähän käyttöön. Olen sen hommannut viime talvena Suomalaisesta Kirjakaupasta, tarjoushinnalla alle 30€. Napin painalluksella se nauhoittaa haluaamaasi muistipaikkaan ja sieltä sen löytää helposti kun sen haluaa kuunnella uudelleen, ilman kelauksia. Sieltä voi poistaa välistä nauhoituksia tai säästää myöhempää kayttöä varten tai jopa siirtää äänitiedostoja tietokoneelle.

Jos nyt innokkaana menette kauppaan katselemaan niitä, saatte varmaan apua myyjiltä. Minun koneeni on Olympus VN-3500 PC Digital Voice Recorder.

Voihan se olla että tiistaina kuoroharjoituksessa olen taas  aivan yhtä sekaisin kuin sunnuntainakin millloin ja mitä pitää laulaa,  koska toisten laulu sotkee omaa keskittymistä. Mutta harjoitus tekee mestarin ja nyt mulla on ”laulukaveri” aina mukana.

Laulamisiin!

Kommentoinut Jaana Turunen 6. syyskuu 2011 09:28

Loistava idea Sirpa! Kiitos kun kerroit siitä muillekin. Kuuntelullekaan ei tarvitse erikseen varata aikaa, kun laittaa nauhan soimaan kotitöiden, automatkojen ja muiden vastaavien aikana. Mielelläni tekisin teille harjoitusnauhat tänne nettiin, mutta se taas vaatii luvat, joiden hankkiminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Ennen kuin siihen löytyy hyvä ratkaisu, Sirpan ehdotus on ehdottomasti paras ja kätevin vaihtoehto harjoitusapua tarvitseville.

Kommentoinut Rauni Kankaanmäki 6. syyskuu 2011 08:54

No tässäpä tuli oiva apu harjoitteluun. Tiukan paikan tullen änitystä voisi kokeilla myös kännykällä. Ne vekkulit vehjeet kun kykenevät nykyään lähes mihin vaan. 8)

Viimeisimmät postaukset