Kuninkaallinen lauluilta

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 22. helmikuu 2012 kello 14:38

Maanantaina päätimme tammikuussa alkaneet laulukoulut King’s Crownissa Kuninkaankadulla. Valtasimme paikan lähes tulkoon kokonaan liki 40 laulajan voimin. Siihen asti laulukouluryhmissä oli tehty pääasiassa harjoitteita ja nyt päästiin vihdoin laulujen kimppuun. Toiveita riittikin ja lopettaessamme kello oli paljon enemmän kuin mitä suunnitelmissa oli.

Istuin itse flyygelin ääressä kahvilan korkeimmalla paikalla. Minusta kauimpana istuvat olivat sellaisen matkan päässä, että epäilin kuuluvuutta ennen laulujen alkamista. Pianon ääni kantoi ilmeisesti kaiuttimista siten, että toisessa päässäkin oli hyvä laulaa. Laulu kuullosti minun korviini oikein hyvältä. Hankalia paikkoja toki löydettiin kappaleesta jos toisestakin. Yritin valita sopivia sävellajeja, mikä onkin aika haastavaa:  se mikä on yhdelle hyvä, on toiselle vähemmän hyvä. Sitten on kappaleita, jotka menevät sekä ylös että alas ja pahimmillaan yhdessä fraasissa. Siitä saatiin oiva esimerkki kappaleen Kulkuri ja joutsen myötä.

Laulukoulut päättyivät tällä erää tähän. Seuraava kurssi pidetään näillä näkymin toukokuussa ja sitten taas syksyllä. Toivon, että laulukoulu toimi yllyttimenä lauluharrastukseen. Osalla sellainen jo onkin olemassa, osa jäi vielä miettimään, miten jatkaa. Jatkoitpa laulamista sitten Lauluklubi Maestrassa tai muualla, toivotan sinulle, hyvä laulukoululainen, silkkaa laulamisen iloa tulevaisuudessakin!

Viimeisimmät postaukset