Pienryhmäideointia ja tanssii ja soi

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 11. toukokuu 2012 kello 14:30

Useampikin on tässä kevään aikana kysellyt pienryhmä mahdollisuuksista ja Maritakin kirjoitti omassa blogissaan jazztyttöjen pienryhmätoiveesta. Tähän astihan homma on toiminut niin, että ryhmät ovat muodostuneet itse ja sitten on sovittu yhteisiä harjoitusaikoja. Osalla ei kuitenkaan ole laulukavereita valmiiksi varattuna, mutta kiinnostusta pienryhmään olisi silti. Usein myös yhteisen ajan löytäminen on hankalaa.

Näistä lähtökohdista aloin miettimään, että jos keskiviikkoiltaan varattaisiin klo 19-20 kiinteä pienryhmäaika 3-6 hengen porukoille. Kyseisen ajan voisi varata silloin tällöin valmis pienryhmä, mutta erityisesti se voisi auttaa niitä yksittäisiä pienryhmän toivojia. Eri viikoilla olisi pienryhmiä erilaisilla teemoilla ja niihin voisi varata itselleen yksittäispaikan. Näitä teemoja voisivat olla vaikkapa:

  • matalalta laulavien naisten tekniikkaryhmä
  • korkealta laulavien miesten tekniikkaryhmä
  • jazz-klassikot
  • 50-luvun iskelmät
  • 2000-luvun pop
  • oma pienryhmä

ja niin edelleen. Tunti pidettäisiin jos vähintään kolme ilmoittautuu mukaan ja toisaalta kuutta enempää ei sinne otettaisi.

Miltäs tämä kuullostaa?  Olisi mukava kuulla kommenttejanne.

Löytyisiköhän kesäkuussa porukkaa Kuopio tanssi ja soi -festivaaleille minun mukaani esittelemään Maestraa sataman lavalle jonain arkipäivänä yhdentoista maissa? Sellainen mahdollisuus olisi, mutta yksin en viitsisi sinne lähteä. Kuoro olisi kiva tai sitten voisi tehdä jotain yhteistä laulamista kaikkien kanssa, mutta siihen tarvitsen apua.

Ulkona on aika sateista ja se saa minut harmittelemaan sitä, että vuoden takainen idea Singing in the rain -sateenvarjoista ei ole vieläkään toteutunut. Nyt olisi sille käyttöä! Siitä huolimatta mukavaa ja keväistä äitienpäiväviikonloppua!

Kommentoinut Jaana Turunen 27. toukokuu 2012 10:22

Hyviä kysymyksiä Pia!

Pienryhmätunnit maksavat klubilaisille 25 €, kuten ennenkin (muille 30 €). Koko klubitouhun ideana on, että satunnaisista yksityis- tai pienryhmätunneista on hyötyä, kun samoja asioita tulee harjoiteltua koko ajan ryhmätunneilla.Yksityistunti tai pienryhmä on silloin ajankohtainen, kun haluaa saada henkilökohtaisempaa ohjausta (ihan vaikka selvittää, miten oma laulu sujuu)  tai vaikka valmistautua johonkin erityiseen, kuten esiintymiseen. Jos mitään erityistä ei ole, ei ko. tunteja välttämättä tarvitse lainkaan.

Tässä kokeiluajatuksessa ajattelin, että keskiviikkoon varattuna aikana pienryhmissä käy eri henkilöitä eri viikoilla. Siksi ajattelin laittaa sinne valmiita teemoja, joiden mukaan pienryhmäpaikan voi varata tai olla varaamatta. Osa voi olla tekniikkateemaan liittyviä, osa ohjelmistoon liittyviä (teen listan elokuuksi). Pienessä ryhmässä voidaan keskittyä asioihin, jotka kiinnostavat pienempää porukkaa ja toisaalta myös se mahdollistaa henkilökohtaisemman ohjauksen.

Ensi syksyyn tunneille tulee monenlaista uutta. Näillä näkymin lukujärjestys ja tuntikuvaukset tulevat tänne nettisivuille ensi viikolla. Tarkoituksena on antaa uusia mahdollisuuksia laulamiseen. Toivottavasti niistä ei tule ahdistus, että tuonnekin pitäisi ehtiä. Jokainen valitkoon itselleen sellaisen tunnin, mikä itselle sopii ja mikä itseä kiinnostaa. Kuoroa ja nuotinlukutunteja lukuunottamatta sisällöt rakennetaan edelleen niin, että tunneilla voi hyvin käydä, vaikkei pääsisikään joka viikolla. Ja vaihdellakin voi!

Ainoa, mistä itse olen huolissani, on nuottiasia: yhdellä kirjalla ei pärjätä kaikilla tunneilla ja montaa kirjaa ei voi velvoittaa hankkimaan. Ehkä jokin kombinaatio oman kirjan ja lainakirjojen välillä on sopivin, jolloin asia hoituu tekijänoikeuksia kunnioittaen, kuten tähänkin asti.

Kommentoinut Pia Hakkarainen 24. toukokuu 2012 09:02

Maksaako nuo pienryhmätunnit erikseen ja kuinka paljon? Kiinnostus riippuu vähän siitäkin kun näitä budjettiin nähden kalliita harrastuksia ei hirveän monta ole vara ohjelmaan ottaa ainakaan meikäläisen tulotasolla verrattuna menotasoon. Ja onko hyötyä jos vain harvakseltaan käy jossain pienryhmässä? Minkä tyyppistä ko. ryhmän ohjelma sitten olisi?

Kommentoinut Hanna Turkki 16. toukokuu 2012 09:52

Pienryhmäideä kuulostaa ihan hyvältä. Samoin satamatori, katsotaan pääsisköhän paikalle…

Kommentoinut Jaana Turunen 15. toukokuu 2012 21:04

Ma 18.6. Lauletaan satamatorilla, se on nyt sovittu. Käy ilmoittamassa itsesi mukaan tapahtumissa klikkaamalla osallistun. Jännittävää mitä tästä tulee… Ja lukkari on valmis. Heti kun saan sen kuvana, laitan sen tänne sivuille.

Kommentoinut Marita Jama 15. toukokuu 2012 15:07

Nam! Onpas herkkuja pienryhmäteemoja. Mulle vain ei (yllätys yllätys) tuo(kaan) aika onnistu. Mutta maanantai 18.6. olisi mainio Maestran esittelypäivä Satamatorilla. Tulen ilomielin mukaan jos se toteutuu.

Kommentoinut Jaana Turunen 14. toukokuu 2012 10:35

Meidän juttumme olisi osa Kuopio tanssii ja soi -toritapahtumaa, joka alkaa aina klo 11. Päiviksi olisi tarjolla juahnnusviikon alku. Ma 18.6. voisi olla hyvä. Taidanpa ilmoittaa meidät sinne ja keksitään sitten, mitä tehdään.

Jos minä nyt tulkitsin näitä kommentteja oikein, niin pienryhmäajatuskin on hyvä eli laitetaan syksyksi kokeiluun :-).

Kommentoinut Leena Vahvaselkä 13. toukokuu 2012 20:29

Kuopio Tanssii ja Soi festivaalien aikaan lomalla. Ihan mukava juttu

Kommentoinut Pertti Antero Sormunen 13. toukokuu 2012 16:04

Moikka! Molempi parempi, olen lomilla kesäkuussakin. Viimeisestä Tanssi ja Soi – lavallaolosta on jo liki neljännesvuosisata ja silloinkin osa esitystä oli laulaminen (hengästyneenä tanhun lomassa). Terveisin Pera S.

Kommentoinut Minna Kumpulainen 12. toukokuu 2012 22:19

Tuo Kuopio tanssii ja soi -juttu kuulostaa mukavalta. Näillä näkymin olenkin niihin aikoihin kesälomalla

ja vielä ei ole isompia lomasuunnitelmia.

Kommentoinut Riitta Särkilahti 12. toukokuu 2012 21:38

Pienyhmäidea kuulostaa mielenkiintoiselta.  Tanssii ja soi vk:lla olen lomalla ja voisin tulla mukaan laulamaan. Olisiko tuo aika  klo 11 satamatoriesitysten jälkeen n klo12 , vai miten olet ajatellut?   Toisaalta yleisö  olisi tuolloin valmiina paikalla.

Viimeisimmät postaukset