Tapaus Fly Me to the Moon ynnä muuta

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 6. syyskuu 2012 kello 17:30

Jahas! Nyt aletaan päästä vauhtiin kesän jäljiltä. On niin paljon asiaa että sormet menee solmuun…

Sunnuntaina kuorossa sain näppeihini kahdet uudet nuotit: Juuso Happosen Hei joulu on tulossa! ja Sanna Kurki-Suonion Manaus. Kuopiolaistrubaduurin uusi joululaulu on todella mainio, ja mainio on myös Jaanan kuorosovitus. Ja meillä on kunnia kantaesittää se uudella joulu-CD:llämme. Olen aivan intona…

Entäpä Manaus? Sanna Kurki-Suoniohan on se Hedningarna-tyttö! Hän lauloi ruotsalaisbändissä ”uuspakanallista” kansanmusiikkia. Manauksen myötä minulle selvisi jotain tuosta tumman väkevästä laulutyylistä, jota olen itsekin yrittänyt pitkään jäljitellä huonolla menestyksellä. Siinä on samaan aikaan syvyyttä ja terävyyttä ja maagista alkukantaisuutta. Kansanlaulujaan esittäviltä venäläisnaisilta (ja kai karjalaisilta myös) se tulee luonnostaan. Manaus on kuorollemme todella kiehtovaa harjoiteltavaa – etenkin jos opimme tuottamaan tuon veret seisauttavan saundin.

Jazz-standardi Fly Me to the Moonin tahtilajista on syntynyt Maestran sisällä ”skaba”. Onko se tosiaan valssi kuten nuottikirjassamme lukee, vaiko nelijakoinen jollaisena apumaestra Teija aikoo sitä harjoituttaa? Lisäänpä vielä oman lusikkani soppaan: minulle se on BOSSANOVA! Tutustuin aikanaan lauluun siinä muodossa enkä ole muunlaisena sitä kuullutkaan. Ja johdanto-osaa en ole kuullut kenenkään ikinä esittävän! Tsekkasin huvikseni netistä, YouTubesta löytyy Julie Londonin bossanova-versio, mutta se on vähän hailakka. Minusta paras ja groovein on Diana Krallin pianon ääressä laulama. Laittaisin sen tähän kuultavaksi jos osaisin. – Jaana, voisitko auttaa?

Tuhdit nuotinlukuopukset tulivat – HUH, siinä on meille opiskeltavaa lähivuosiksi. Olen aivan mykkyränä häpeästä, kun en kesällä vaivautunut opettelemaan käsimerkkejä ulkoa. Olen juuri sitä surkeaa tyyppiä joka puhuu ja uhoaa mutta ei saa tehdyksi.  Paras olla ihan hissuksiin tästä aiheesta ja odottaa vain, tuleeko Maritan nuottiopiskelusta yhtikäs mitään.

Kommentoinut Marita Jama 11. syyskuu 2012 21:40

KIITOS Jaana! Omalla tavallaan kiinnostavia kaikki tulkinnat, paitsi tuo Rod Steward ei kyllä putoa mulle…

Kommentoinut Jaana Turunen 7. syyskuu 2012 10:20

Täältä pesee: Diana Krallin hieno versio; Julie Londonin bossa nova -versio, Frank Sinatran klassikko, Nat King Cole laulaa alunkin, Rod Stewardkin on kähissyt tämän myös, Sarah Vaughan’in tunnelmallinen versio, ja vihdoin Brenda Leen kolmijakoinen versio.

Keskiviikon ryhmä piti tätä kappaletta tylsänä. On pakko olla tosi paljon eri mieltä!!!!

(Klikkaa punaisella kirjoitettua ja videon linkki aukeaa)

Viimeisimmät postaukset