A cappella

Käyttäjän Jaana Kilpi lähettämä 28. syyskuu 2012 kello 19:44

Teijan poppitunnilla tuli puhetta a cappellasta. Tässäpä se vahingossa youtubesta  löytämäni porukka: http://www.youtube.com/watch?v=VLI72yn1edg&feature=related

Kommentoinut Jaana Turunen 1. lokakuu 2012 09:58

Taitava ryhmä tosiaan. Monet lauluyhtyeet käyttävät nykypäivän tekniikkaa hyväkseen, vaikka muuten laulavatkin ilman soittimia. A cappella tarkoittaa säetyksetöntä laulua. Suomessa tunnetuimmat ryhmät lienevät RajatonClub For Five ja ForkManhattan Transfer laulaa pääasiassa jazz-osastoa ja bändin kanssa. Heidän 70-luvun äänityksensä ovat legendaarisia, kuten Birdland, Tuxedo JunctionBoy from New York City ja monet muut. Ruotsalainen huippuyhtye The Real Group esiintyi muuten Kuopiossa kesäkuussa. Huikea ryhmä!

Lauluyhtyefaneille tiedoksi, että keskuussa kannattaa suunnata matka Tampereen Säveleen. Tapahtuman yhtyelaulukilpailu on pullollaan monia hienoja ryhmiä ja niitä voi kuunnella ihan ilmaiseksi.

Kommentoinut Marita Jama 30. syyskuu 2012 12:08

Hupsis! Tarkistin ja huomasin, että Manhattan Transferilla itse asiassa usein on esityksissään piano- tai muu säestys. Minun mieleeni he ovat painuneet niin vahvana vokaaliyhtyeenä, ettei soittimista ollut mitään mielikuvaa. Anteeksi siis epätarkka informaatio.

Kommentoinut Marita Jama 29. syyskuu 2012 20:20

Mainiolta kuulostaa tämä poppoo! Tulee mieleeni vanha kunnon Les Swingle Singers, joka myös lauloi Bachia ja vaikka mitä samalla systeemillä. Myös Manhattan Transfer on/oli kuuluisa a cappella-yhtye. Mahtavatko vielä esiintyä, en tiedä.

Viimeisimmät postaukset