Jatko-opintojen parissa

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 25. helmikuu 2013 kello 14:00

Viime viikolla oli minun vuoroni opiskella laulua opettamisen sijaan. Minulta kysyttiin ennen kurssia, että mitä sinä enää opiskelet. Nyt kurssin jälkeen sanoisin, että kummasti opittavaa tuntuu riittävän laulamisen saralla edelleenkin :-). Ja se on kivaa!

Kurssi, jolle osallistuin, oli jatkoa viime kevään Estill-opinnoille. Kurssipaikka oli Amsterdamissa ja tämän blogin ihanat kuvat otin aamulla kävellessäni kurssipaikkaan. (Kanaalit olivat kauniita myös iltavalaistuksessaan, mutta niistä ei saanut kännykällä hyviä kuvia.)

Ryhmässäni oli lisäkseni neljä hollantilaista laulajaa, kaikki esiintyviä pop- & jazzlaulajia. Yksi heistä työskenteli lisäksi ääniterapeuttina, joten kurssin aikana lähestyimme laulamista todella monesta näkökulmasta.

Kurssilla kertasimme ensin ”pakolliset kuviot” eli Jo Estillin nimeä kantavan metodin perusosat. Näitä osia on opiskeltu Avoimessa Laulukoulussa viime syksynä ja nyt talvella. Myös Laulutaitotunneilla niitä on harjoiteltu pitkin kautta.

Kuvioiden jälkeen kerrattiin Estillin luokittelemat kuusi laulutapaa. Hauskaa oli kuunnella, kuinka klassisesti koulutettu laulaja ”belttasi” ja jazzmuusikko lauloi oopperaa. Ahaa-elämyksiä koettiin puolin ja toisin.

Hauskuus alkoi kertauksen jälkeen, kun aloimme varioimaan ja soveltamaan laulutyylejä. Nyt on sitten selvillä, miten saa tuotettua bossa novan pehmeyden tai musikaalikoelauluissa vaadittavan legit-tyylin niskavillat pystyyn nostattavia ylä-ääniä unohtamatta.

Kunnioitukseni niitä laulajia kohtaan, jotka kykenevät esiintymään ja laulamaan useilla eri tyyleillä, nousi edelleen. Se jos mikä osoittaa todellista lauluäänen hallintaa!

Kommentoinut Marita Jama 28. helmikuu 2013 21:58

Upeita kanaalikuvia!!  Ja kurssisi ohjelma saa suorastaan kuolaamaan. Hienoa että pääsit tuollaiseen oppiin – ja onni meille maestralaisille, jotka saamme nauttia oppisi hedelmistä.

Viimeisimmät postaukset