Miten elefantti södään?

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 13. maaliskuu 2013 kello 15:00

Olen jo pitkään miettinyt, miksi niin harvat uudet laulajat uskaltautuvat muille tunneillemme kuin Avoimeen laulukouluun. Vastaus taisi löytyä tämän talven laulukouluryhmältä. Kurssin aikana nimittäin syntyi ajatus jatkosryhmästä, sillä -kuten tiedämme- laulutekniikkaa kaikkine kommervenkkeineen ei omaksuta ihan hetkessä. Laulukoulun aikana ehditään hyvin tutustumaan kaikkiin asioihin, mutta toistoa tarvitaan sen jälkeen ja paljon.

Jatkoryhmä-ajatus otettiin lämpimästi vastaan ja aloitimmekin jo viime maanantaina. Sekä suullisissa- että kirjallisissa kommenteissa on kiitelty jatkoryhmää, sillä matka laulukoulusta laulutaitotunnille on iso. Tämä oli heurekan paikka, sillä näin ei ole ollut ennen! Muistatteko, kuinka aloitimme ensimmäisten laulukoulujen jälkeen jatkoryhmät, joista tuli laulutaitotunnit myöhemmin?

Tässä on päässyt ilmeisesti käymään niin, että taidot ovat kehittyneet. Ongelma on siis varsin positiivinen :-). Osa laulutaitotunneillä kävijöista laulaa jo neljättä vuotta, joten siinä ajassa on ehtinyt kehittymään aika lailla. Ei ihme, että vastikään aloittaneelle kynnys on noussut korkealle. Ensi syksyksi täytyy siis miettiä uusiksi, millaisia ryhmiä tarvitaan ja kuinka paljon.

Laulukoulussa tulee vastaan vyöry uutta asiaa. Siinä ähkyssä on hyvä muistaa vanha viisaus siitä, miten elefantti syödään. Elefantti syödään tietysti pala kerrallaan. Yhtenä suupalana se ei mene kurkusta alas. Niinpä tekniikkaakin kannattaa juurruttaa yksi asia kerrallaan omaan kehoon samalla makupaloja muista osista nauttien.

Kun nyt vanhoja viisauksia mietitään, niin hyvä on myös miettiä, onko itselle lasi puoli tyhjä vai puoli täysi. Polveani kuntouttaneen fysioterapeutin viisauksia lainaten, kannattaa miettiä, mitä on tehnyt ja mitä kehitystä on tapahtunut sen sijaan, että murehtii sitä mitä ei ole tehnyt ja mitä ei ole vielä tapahtunut. Iloitse siis siitä, mitä laulamisessa osaat, äläkä suotta murehdi sitä, mitä et ole vielä ehtynyt oppimaan!

Viimeisimmät postaukset