Kevät!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 3. toukokuu 2013 kello 13:00

Se on sitten kevät! Kotipihani lumivuoresta on enää sulamatta pieni läntti. Ja viikonlopun jälkeen sekin on jo varmasti poissa.

Voice of Finland -laulukisa päättyi ison miehen Antti Railion voittoon. JES! Ääntä, luonnetta ja lavakarismaa riittää, joten tämän vuoden kunkku ei taatusti häviä tapettiin kuten viimevuotinen. Myös toiseksi tullut Emilia oli minun mieleeni. Suloinen tyttö suloisine äänineen teki vaikutuksen alusta alkaen.

Kuorotoveri Sadun vinkistä menin sunnuntaina Kaupungintalolle kuuntelemaan uuden puhallinorkesterin Kalakukko Wind Bandin ensikonserttia. Kyllä torvimusiikki on poikaa! Lapsuudestani muistan varuskuntasoittokunnan sessiot Hämeenlinnan matkustajasatamassa. Torvet kimalsivat ja sävelet kiirivät rannasta kauas kaupungille. Samaa riemua tunsin nyt Kalakukko-orkesteria kuunnellessa. Etenkin kapellimestari-vetopasunisti Matti Pekka Pöyhönen hurmasi sooloillaan ja johtamistyylillään. Tämä uusi bändi on todella tervetullut lisä kaupunkimme harrastajasoittajistoon.

Eilen, kevään viimeisen klassikko-teematunnin jälkeen, olimme koeryhmänä Savonia-amk:in opiskelija Sanna Huttuselle. Hän piti meille äänenavaus-lämmittelyn. Meitä vanhoja körmyjä ei niin vain yllätetä, mutta kokelaallapa olikin harjoitus joka sai meiltä kädet, jalat ja aivot solmuun. Tai ainakin minulta, ja hämmentyneistä naurahduksista päätellen joiltain muiltakin. Lauloimme ja samalla taputimme käsiä, läimäyttelimme lonkkia ja tamppasimme lattiaa laulun tahtiin. Liikejärjestys meni autuaasti sekaisin…

Illan päätteeksi laulettiin vielä karaokea. On jännä kuulla minkälaisia lauluja kaverit valitsevat, ja itsekin siinä intoutuu plaraamaan luetteloa. Valkkasin ”oldies goldies” -tyyliset laulut Sydämeni tyhjä huone ja Pikku midinetti. Mutta kolmas, se jonka kaikkein eniten olisin halunnut esittää, jäi ensi kertaan.

Olen alkanut lueskella musiikin teoriaa vanhasta kansakoulun laulukirjasta ja tyttärien lukion musiikkikirjasta. Ehkä sieltä ui jotain päähän paremmin kuin ylimielisestä (sellaisena sen koen) Skills -opuksestamme. Luen ja koetan saada mieleni tajuamaan tuota nerokasta nuottisysteemiä. Valon häivääkin jo vähän kajastaa – kunhan jaksan jatkaa myös pitkin kesää.

Vielä kuunteluvinkki: Yle 1 lähettää tiistaisin klo 11 Figaro-ohjelmaa, joka esittelee oopperoita sanoin ja sävelin. Toimittajan selostukset ja musiikkinäytteet vievät kerta kaikkiaan  mukaansa. Viimeksi aiheena oli Richard Straussin Capriccio – ja heti tuli hinku nähdä ja kuulla teos kokonaan.

Viimeisimmät postaukset