Kevät, osa 2.

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 8. toukokuu 2013 kello 14:30

Viimeinenkin lumen hitu on pihaltani poissa ja nurmi alkaa vihertää. Ja pian puhkeavat koivuihin hiirenkorvat, jotka saavat minut aina hassuksi ilosta!

Kuoromme konserttivideoita katsellessa kiintyi huomio lavaliikuntaan. Voi siskot  ja veljet, siinä meillä on oppimista! Kun piti keinua keveästi, me heiluimme ja huojuimme kuka minnekin. Ja kun piti hytkyä ”linjurin kyydissä”, osa huojui edelleen, loput pompahtelivat eri tahtiin kuin popcornit pannulla. Huojuntaa näkyi niissäkin lauluissa joissa ei pitänyt. Kyllä se on kuulkaas niin, että vaikka laulaisimme kuinka hyvin, huolittelematon liikunta rikkoo vaikutelman. Joko seisomme suorina (ei jäykkinä!) tai liikumme yhtenäisesti. Joukossa jokainen poikkeama näkyy, siksi tämäkin esiintymisen osatekijä täytyy hioa kuntoon.

Maestran kevätlaulajaiset vietettiin eilen Kaupungintalolla iloisissa ja energisissä tunnelmissa. Ohjelma oli todella monipuolinen, kun kaikki ryhmät esittivät laulun repertuaaristaan. Kerran väärin ymmärtämäni ”henkarilaulukin” tupsahti taas ilmoille, tällä kertaa laulukoululaisten suusta. Ja yhä vain sen alkusanat nostavat vinon hymyn naamalleni!

Kevätlaulajaisten yllätys ja ehdoton tähti oli nuorten kuoro Beat. Tytöt esittivät raikkaasti ja taidolla kolme pop-kappaletta, joista yksi oli meidänkin harjoittelemamme laulu musikaalista Rent. Täytyy tosiaan mennä kuuntelemaan heitä heidän omaan konserttiinsa ensi maanantaina.

Kävin ostamassa uuden vedenkeittimen Anttilasta – ja tietysti täytyi pistäytyä myös Top Ten -puolella levyjä naalimassa. Mukaan tarttui tällä kertaa Tom Waitsia, Bob Dylania, Leonard Cohenin uusin (?) sekä kokoelma cajun- ja zydeco-musaa. Kaikkeahan voi nykyään kuunnella  myös netistä, mutta minun täytyy saada pidellä esinettä käsissäni, ottaa kiekko kuorestaan ja työntää soittimeen. Se on erottamaton osa nautintoa. Nyt onkin taas vähäksi aikaa uutta kuunneltavaa. Pulmana vain alkaa olla mihin varastoida nämä uutuudet. Hyllyt ja laatikot ovat täpötäynnä eikä vapaata tilaa ole CD-soittimen läheisyydessä. Musadiggarin murheita! 🙂

Vielä etsintäkuulutus: Haen hyttikaveria Tallinnan syysristeilyllemme. Ilmoittauduin ja ruksasin paikan halvimmasta 2-hengen hytistä. Jos voit tulla kaverikseni, pistä tieto kommenttilootaan, KIITOS!

Kommentoinut Marita Jama 10. toukokuu 2013 17:11

Kiinni veti Pia! Tottakai ”seura kelpaa”, eli ollaan siis hyttikamut risteilyllä. 🙂

Kommentoinut Sirpa Hynynen 9. toukokuu 2013 16:40

Kiitos Pera! Nyt löytyi.

Kommentoinut Pertti Antero Sormunen 8. toukokuu 2013 21:27

Katseleppa sieltä mistä löytyy stemmoja!

Kommentoinut Sirpa Hynynen 8. toukokuu 2013 20:00

Mistä löytyy konserttivideo??  En löydä sitä  Maestranet videoista.

Kommentoinut Pia Hakkarainen 8. toukokuu 2013 15:35

Minulla ei myöskään ole hyttikaveria, joten jos seura kelpaa niin voin tulla kaveriksi.

Viimeisimmät postaukset