Hurraa Kukkumaralla ja Beat!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 15. toukokuu 2013 kello 15:30

Maanantai oli jännittävä päivä Maestran lasten ja nuorten kuoroille. Molemmat nimittäin antoivat ensimmäisen oman konserttinsa Kaupungintalolla.

Jännityksen aisti ilmassa, kun 13  lapsikuoro Kukkumarallan jäsentä t-paidoissaan kapusi lavalle Jaanaa ja flyygeliä vastapäätä. Ohjelma oli kunnioitusta herättävän laaja – 14 laulua. Ja kaikki laulettiin ulkoa! Tässä iässä ei soolojakaan pelätä vaan lähes jokainen tarttui vuorollaan soolomikkiin, ja vielä useaan kertaan. Joukosta löytyy puhtaasti laulavia tulevaisuuden lupauksia. Mutta tässä vaiheessa tärkeintä on yhteinen innostus, halu laulaa ja oppia. Omat suosikkini Kukkumarallan ohjelmasta olivat Krokotiili Genan laulu eli Minä soitan harmonikkaa sekä juutalaisperäinen Dona Dona. Niitä olen lauleskellut itsekin.

Myös nuorten kuoro Beatilla on tyylikkäät t-paidat, raikkaan turkoosit väriltään. 15 kuorolaista (tyttöjä kaikki) esittivät laskujeni mukaan 9 laulua, vanhaa ja uutta, kotoa ja kaukaa. Ja ulkoa lauloivat nämäkin! Siinä meille vanhemmille esimerkkiä… Kuoron kirkas sointi on ilo korville ja stemmat sujuvat kuin vettä vaan. Ohjelman helmiä oli mm. Abban Money Money – ruotsalaisbändin biisit kun eivät tosiaan ole helpoimmasta päästä. Varsinainen jalokivi oli kuitenkin Manhattan Transfer -yhtyeen tunnetuksi tekemä Nightingale Sang in Berkeley Square. Loistavaa, likat! Kun konsertin päätteeksi yleisö sai toivoa encoren, kiljaisin ”Nightingale!” ennen kuin kukaan muu ehti sanoa mitään. Niin saimme nauttia tämän herkun vielä uudestaan.

Beat mainostaa olevansa ”aina iskussa” ja onkin, tajuttomsn hyvin ikäänsä nähden. Eiväthän he ole treenanneet vielä vuotta pitempään?!

Uudistan taas kerran tuumailuni, eikö meidän Maestralaulajien kuoronkin pitäisi miettiä itsellemme vetävämpi nimi. Voitais aloittaa syksy nimikilpailulla, johon kaikki saisivat tuoda ehdotuksensa. Täh?

Syksyksi meillä on kuulemma hakusessa metsäaiheisia lauluja. Pengoin muistilokeroitani ja tämmöisiä löytyi:

– Metsäkukkia (Metsään on tullut jo syys…)
– Metsämiehen laulu (Terve metsä, terve vuori…)
– Teddykarhujen huviretki (Jos metsään haluat mennä nyt…)
– Paimenpojan laulu (Jäi toiset aamulla nukkumaan…)
– Tuonne taakse metsämaan (sydämeni halaa…)
– Metsän puita tuuli tuudittaa (ja joka lehti liikkuu…)
– Unohtumaton ilta (Metsässä ei liikahda lehtikään…)

Kommentoinut Jaana Turunen 16. toukokuu 2013 12:47

viimeksi kun kysyin nimiasiaa, se ei tuntunut olevan ajankohtainen. Nyt taitaisi olla. Ideoita?

Metsälauluja lauletaan pe 30.8. klo 19 Taidemuseolla osana Kuopio juhlii -tapahtumaa. Tervetuloa! Osa listastasi Marita oli jo minunkin listallani. Loput täydentyy nyt 🙂

Pia, toiveesi on kuultu. Ihan niin notkeita kuin nuoret, emme ole oppimaan, varsinkaan Lontoon murteella…

Kommentoinut Pia Hakkarainen 16. toukokuu 2013 12:24

Ehdottomasti samaa mieltä, että meidänkin kuorolle pitäisi keksiä joku iskevä nimi. Ihmiset katsoo aina silmät ymmyrkäisenä kun puhun Maestralaulajista epävarmoin sanakääntein…. 😉

Kyllä oli Beatilla hyviä kappaleita, Goldplayn Paradise ja Lady Gagan biisi, ai että. Mäkin haluun Beattiin jos tuollaisia laulavat! 🙂 Voitaiskohan mekin ottaa jotain vähän räväkempää ja uudempaa musaa ohjelmistoon osaksi mukaan?

Viimeisimmät postaukset