King’s Crown – ja Wagnerin synttärit

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 24. toukokuu 2013 kello 18:00

Kevätkautemme päättyi eilen torstaina musiikkiravintola King’s Crownissa: Maestra nousi on Stage neljän naisen ja viiden miehen voimin. Jaana ja Teija säestivät meitä komialla flyygelillä. Jännitti aivan sikana… Toimiiko mikki? Muistanko sanat? Pysyykö homma handussa? Ohjelma oli laaja ulottuen suomitangosta laulelman ja popin kautta bluesiin ja jazziin. Oma vuoroni oli tokavikana, ja pyynnöstäni sain esittää lauluni Trouble in Mind ja Stormy Weather yhtä soittoa. Eihän se aivan mennyt ”kuin Strömsössä”, mutta latinki oli kova ja täysillä painoin. Esiintyessä unohtaa kaiken muun, elää vain laulussa ja laulu tulee ulos minusta kuin luonnonvoima. (Aika dramaattisesti sanottu, mutta tuolta se siinä hetkessä tuntuu.)

Tällä viikolla vietetään myös voimallisesti säveltäjä Richard Wagnerin 200-vuotissynttäreitä pitkin maailmaa. Suomen Yle-TV näyttää Teemalta koko Ring-sarjan Metropolitanin upeina uusina tuotantoina. Katselen niitä minkä suinkin kerkiän, ihan naulittuna kuvaruudun ääreen. On se uljasta musiikkia, tosin laulajille äärimmäisen raskasta, koska W. viis veisasi laulajien fyysisen jaksamisen äärirajoista. Niinpä solistit paasaavat tuntitolkulla oopperatekniikalla suuren puhallinpainotteisen orkesterin yli. Uhhuh… Wagner-laulajat ovatkin aivan oma kastinsa. Jedenfalls, oopperan uudistaja on juhlansa ansainnut!

Tein löytöjä puistokirppikseltä – Aki Sirkesaloa, Anssi Kelaa, Ylioppilaskunnan Laulajia ja Miles Davisia yhteishintaan 5 e. YL:n kiekolla on mm. On suuri sun rantas autius samana sovituksena kuin meidän kuoron ohjelmassa. Ja taas uusi sävellys Lasinkuultavasta laulusta! Neljäs ellei viides tähän asti kohtaamani. No, se runohan suorastaan yllyttää pukemaan itsensä säveliin, yhä uudestaan ja uudestaan.

Olen ruvennut kuuntelemaan radiosta välillä myös nykypoppia soittavia asemia, etten olisi enää ihan hoomoilasena syksyn laulutaitotunneilla. Alan erottaa massasta kiinnostavia bändejä ja biisejä. Kuten esim. Lemmenklaani -niminen poppoo ja heidän laulunsa Tyttöni mun. Hurmaava pelimannihenkinen ralli!

NUOTINLUKIJAT huom, käykäämme taistoon että oppiaineemme säilyisi Maestran viikko-ohjelmassa. Rastia ruutuun, toverit!

Vielä yksi laulu metsäaiheisten listalle: – Tuonne taakse metsämaan (sydämeni halaa).

Maritan blogi vaikenee kesäksi – paitsi jos jotain aivan tavatonta laulun saralta osuu kohdalle. Suloista suvea kaikille!

Kommentoinut Jaana Turunen 24. toukokuu 2013 19:17

Joko huomasit onnittelulaulun Wagnerille: https://www.maestra.fi/forum/topics/paljon-onnea-wagner?xg_source=ac… ? YLE Areenasta näkyy muuten hienoja Wagner esityksiä juuri nyt. Vähän toivoisin kunnon sadepäivää, jolloin voisi köllähtää rauhassa nauttimaan niistä… Mukavaa kesää sinullekin Marita!

Viimeisimmät postaukset