Terveisiä Tampereen Sävelestä

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 10. kesäkuu 2013 kello 14:20

Viime viikolla Tampere täyttyi (muiden tapahtumien ohessa) kuoromusiikin ystävistä. Tampereen Sävel järjestetään joka toinen vuosi ja festivaalin ohjelmassa on mm. yhteylaulukilpailu, kuorokatselmus, seminaareja ja workshopeja sekä tietysti paljon hyviä konsertteja. Niin tälläkin kertaa.

Pääsin osallistumaan tapahtumaan parina päivänä, joista toisena konsertoin Lapsikuoro Kukkumarallan kanssa Tampereen taidemuseon Muumilaaksossa. Lapset esiintyivät hienosti, vaikkakin varsin makeasti samalla haukotellen. Olimme nimittäin lähteneet matkaan jo seitsemältä aamulla ja ennen esitystä olimme ehtineet kuluttaa aikaa useamman tunnin Särkänniemessä. (Särkänniemessä on muuten juuri avattu Koiramäki, jonka rakentamisesta on vastannut kuopiolainen Fantasiarakenne).

Kun lapset lähtivät kotimatkalle vanhempineen, jatkoin matkaa Tampere-taloon ja sieltä illan konsertteihin. Perjantai-illan Bach-konserttia tuomiokirkossa sävytti ikävästi juuri tullut uutinen entisen kollegani, juuri eläkkeelle siirtyneen tuomiokirkon urkurin Matti Hannulan kuolemasta. Niinpä itse kukin sai jättää mielessään jäähyväisiä Matille hänelle rakkaassa paikassa; hänen urkujensa vieressä ja hänen lempisäveltäjänsä musiikkia kuunnellen.

Lauantaiaamuna osallistuin workshopiin, jossa opeteltiin käyttämään korvia entistä paremmin yhdessä laulaessa. Workshopin piti kaksi upean ruotsalaisen lauluyhtyeen the Real Groupin jäsentä. Lyhyesti sanottuna lauloimme (pääasiassa silmät kiinni) noin sadan osallistujan voimalla pari tuntia Amazing Gracea erilaisten harjoitteiden saattelemana eikä tylsää ollut hetkeäkään! Lopputulos oli varsin vaikuttava. Näitä juttuja harjoitellaan ensi syksynä varmasti myös Maestran tunneilla!

Varsinainen mestareiden näytös oli lauantai-illan päätteeksi, kun Pakkahuoneen lavalle nousi Leveleleven eli lauluyhtyeet Rajaton ja the Real Group yhdessä. Huikea show kerrassaan! Keikkaa ei voi sanoin kuvata, joten päätän postauksen linkkeihin, joista löytyy kuunneltavaa. Niihin kannattaa tutustua varsinkin, jos nämä kyseiset yhtyeet eivät ole ennestään tuttuja. On se vaan mahtavaa, mitä kaikkea ihmisen äänellä voi tehdä!

The Real Groupin laulunäytteitä

The Real Group – Reindeer Rodeo: Stockholm Style

Rajatonchannel YouTubessa

Rajaton – Butterfly

Leveleleven – Ticket to Ride

p.s. Huhu kertoo, että tämä superkokoonpano tekee keikkakiertueen ensi syksynä. Toivottavasti se ulottuu tänne Savoonkin.

Kommentoinut Jussi Kiljunen 5. syyskuu 2013 06:23

Seuraaviin säveliin on tähtäys.

The Real Group tuli katsastettua Kuopion laulujuhlien aikaan. Silloinkin oli piip hyvä esitys.

Jaa, Sibelius ohjelmassa, no ei haittaa, mielenkiintoisia kuvioita Janne-herralla kuorosatseissa.

Kommentoinut Jaana Turunen 10. kesäkuu 2013 14:32

Ja juuri Twitteristä tulleen tiedon mukaan seuraava Tampereen Sävel pidetään 3.-7.6.2015. Taiteellisena johtajana toimii emeritusprofessori Matti Hyökki ja teemana on Jean Sibelius 150 v.

Viimeisimmät postaukset