Uusi Avoin laulukoulu -blogi

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 6. elokuu 2013 kello 12:14

Aloitin ensimmäisen blogini tänne Maestranetiin huhtikuussa 2009. Matkan varrella kirjoituksia on syntynyt vaikka mistä laulamiseen liittyen. Postauksia ovat kirjoittaneet myös muut Maestralaulajat ja ennen kaikkea Marita, jonka kirjoitukset ovat koko ajan suosikkilistan kärjessä.

Pari vuotta sitten aloin miettimään, miten kaiken sen laulutiedon, jota olemme tänne keräänneet, saisi jäsenneltyä helpommin löydättäväksi. Osa tiedoista oli myös ehtinyt muuttua ja jalostua matkan varrella. Toisaalta edelleen törmään viikoittain sellaisiin käsityksiin laulamisesta, jotka eivät oikeastaan pidä paikkaansa. Näitä oletuksia, jotka estävät ja rajoittavat laulamista, tekee mieli oikoa kaikin keinoin.

Muistan myös elävästi, kuinka nuorena, laulamisesta innostuneena, janosin tietoa. Sitä vaan ei tuntunut löytyvän. Moneen asiaan tuli selkoa Sibelius-Akatemiassa opintojen aikana, mutta vähintään yhtä monta muuta on pitänyt selvittää sen jälkeen. Ja oppiminen jatkuu edelleen. Kaikki laulamisen salat eivät ole vielä selvinneet tieteenkään keinoin, mutta onneksi tutkijat jatkavat selvitystyötään.

Näistä lähdökohdista hauduttelin ja valmistelin kesän ajan Avoin laulukoulu -blogia. Tuttu Avoin laulukoulu -nimi valikoitu otsikoksi, sillä se kuvastaa parhaiten blogin sisältöä. Nimi on myös siksi hyvä, että kirjoitan blogissa asioista, joita opetan Avoin laulukoulu -kursseilla.

Avoin laulukoulu -blogin löydät etusivulta Maestranetin blogin alapuolelta. Sinne pääset suoraan myös avoinlaulukoulu.com-osoitteella. Toivottavasti siitä on sinulle iloa ja hyötyä!

p.s. Jos pidät blogista, kerro siitä kaverillekin Facebookissa, Twitterissä tai missä ikinä oletkin.

Viimeisimmät postaukset