Paso doblea ja musette-valssia

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 3. lokakuu 2013 kello 17:48

Sunnuntaina 22.9. oli Kaupungintalolla konsertti, jota ei parane ohittaa mainitsematta: Italialaisia aarioita, sopraano Talvikki Attila-Pekonen säestäjänään meidän Maestramme Jaana Turunen. Teemana rakkaus eri muodoissaan, musiikkia renessanssista romantiikkaan. Solistin ääni kimalsi kilpaa salin kultaisten kattokruunujen kanssa. Ohjelman puolitaitteessa Jaana piti yleisölle mini-esitelmän kyseisten aikakausien tyyleistä ja säveltäjistä. Erinomainen tietopaketti! – Jaana oli etukäteen sanonut jännittävänsä keikkaa kovasti, mutta mitään siitä ei näkynyt hillityn hallitussa esityksessä. Konsertti oli juhlahetki kaikille meille paikalla olleille.

Sulosoinnuista takaisin lauluharrastajan arkeen: Korkeat äänet ovat minulle edelleen ongelma. Jos onnistunkin Jaanan konstein kirkaisemaan korkean sävelen, se katkeaa lyhyeen kun taskuhuulet singahtavat kiinni kuin paljeovet. Korkean äänen laulaminen pitkään on minulle mahdottomuus. Pitäisi saada neuvotteluyhteys niihin halvatun taskuhuuliin…

Laulutaidossa laulettiin mm. vanhaa aurinkorantaiskelmää Eviva Espanja. Tylsää… Mutta kesken kaiken päähäni pamahti että sehän on paso doblea! Nopea energinen marssirytmi, puuttui vain torvisektio ja yleisön vellovat huudot härkätaisteluareenalla. Sanat kylläkin vetävät toisaalle, turistisaarten ja possujuhlien pariin. Mutta tuntui hauskalta löytää uusi kulma tähän puhkisoitettuun ralliin.

Teijan teematunneilla siirryttiin popista iskelmään. Teija aikoo maistattaa meillä montaa sorttia iskelmiä – hyvä! Nuoruus on seikkailu edusti elegantisti euroviisua vanhoilta hyviltä ajoilta, jolloin esiintyjiä säesti suuri viihdeorkesteri eikä lavalla heilunut sen seitsemää taustalaulajaa ja tanssijaa. Muistojen Bulevardi taas, kaikessa kotimaisuudessaankin, on tyylipuhdas viehkeä ranskalainen musette-valssi. Kolmantena tässä ekassa kattauksessa oli mestari Monosen (minulle) vähemmän tuttu tango Onnen maa. Ja lopuksi kajautettiin vielä italoiskelmän kultavuosilta vauhtibiisi Oli kuu oli ilta eli Tintarella di luna. Ja kylläpä kyllä, taas tuli nuoruus mieleen. Tämän tahdissa jaivattiin niin että tanssikenkien pohjat kipinöi!

Kuopion Maestralaulajat ry perustetaan huomenna perjantaina. Ja kuoron nimeksi uhkaa tulle Vimma – jollei joku viime tingassa keksi jotain vielä päräyttävämpää…?

Kommentoinut Pia Hakkarainen 8. lokakuu 2013 15:36

Kruunu??

Eikös lehdet julkaise aina juttuja uusista kuoroista? 🙂

Kommentoinut Marita Jama 8. lokakuu 2013 15:18

Mahtava slogan, Jaana – sopii käyttää kun kuoromme uusi nimi julkistetaan! Ja kastajaiset passaa olla kummassa vain, joululaulajaisissa tai Kruunussa. Ja kun kuorolla nyt on oikea nimi, voimme myös alkaa nostaa profiiliamme yhtenä Kuopiossa toimivista ja esiintyvistä kuoroista.

Kommentoinut Jaana Turunen 4. lokakuu 2013 17:10

Vimma-kuoro – kuorovimmaa Kuopiosta

Eikös tuossa olisi hyvä slogan? Kastajaiset voidaan pitää, kun vaan sovitaan. Perustimme juuri Kuopion Maestralaulajat ry:n ja perustajat kaipailivat kuohujuomaa senkin kunniaksi. Olen avoin ehdotuksille. Pidetäänkö joululaulajaisten yhteydessä kastajaiset & perustamisjuhlat vai Joulujamien yhteydessä King’s Crownissa (päivä vielä sopimatta)? Vai jossain muussa yhteydessä? Syysloma laulamisesta alkaa viikon päästä, silloin?

Kommentoinut Marita Jama 4. lokakuu 2013 15:21

Vimma-kuoro on paras oikeinkirjoituksellisesti ja muutenkin. Naseva ja selkeä. Koskas pidämme kastajaiset? Olisiko siihen tilaisuus jo ennen joululaulajaisia?

Kommentoinut Jaana Turunen 4. lokakuu 2013 12:18

Hyvä Pia! Eiköhän se ole päätetty, että jatkossa esiinnymme Vimma-kuoro nimellä. Miten muuten oikeinkirjoitus: Vimma kuoro, Vimmakuoro, Vimma-kuoro? Sekakuoro Vimma on ok, mutta kankeampi… Vimma-kuorolla on kova kuorovimma 🙂

Kommentoinut Pia Hakkarainen 4. lokakuu 2013 09:26

Nimihän on loistava kuorollemme monilta osin. Vimma synonyymit:

1.kiihko

2.kiihkeä suuttumus, raivo. esim. Sokea, silmitön vimma. Ryntäsi vihan vimmassa kimppuun. Joutua vihan vimmoihin. Vimmoissaan raivoissaan, kiihkoissaan. Miksi olet minulle niin vimmoissasi siitä asiasta? Paiskoi vimmoissaan ovia.

3.kiihkeä intohimo, halu, ”hinku”. esim. Huvittelu-, keräily-, siivousvimma. Mikä vimma heillä oli ryhtyä moiseen! Yritti epätoivon vimmalla [= epätoivoisesti] hankkia työtä.

Viimeisimmät postaukset