Kohti huhtikuuta

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 13. maaliskuu 2014 kello 19:19

Talvilomaviikko meni että humahti – ja Vimma-kuorolla on enää viisi harjoitusta ennen ennakkokeikkoja ja varsinaisia konsertteja. Kohti huhtikuuta mennään pelottavalla vauhdilla! Tiistaina käytiin jälleen läpi ohjelman alkupuolisko. Paitsi että pitäisi todellakin osata ulkoa laulujen sanat, pitäisi meidän ”puhetorvien” myös muistaa omat osuutemme ja mihin väliin mikäkin spiikki tulee. Painajaiskuva: Koko kööri seisoo lavalla hiiskahtamatta, odottaen että minä astuisin esiin ja sanoisin sanottavani – mutta minulla on bläkäri ja vain seison ja ihmettelen muiden mukana. Kuiskaajaa ei ole, joten Jaana joutuu huutamaan iskun pianon takaa ja tunnelma on mennyttä…

Huh. Kokemuksesta tiedän, että musta aukko voi tulla vaikka olisi harjoitellut kuinka hyvin. Ei auta kuin toivoa parasta ja pyrkiä esiintymistilanteessa rennon keskittyneeseen tilaan. Silloin muistikin pelaa parhaiten ja oikosulun vaara on pienempi.

Juhlalauluissa tutustuimme Katriina Honkasen ystävilleen häälahjaksi kirjoittamaan lauluun Silta. Laulu oli minulle uusi, mutta tekijän tunnen vuosien takaa. 1970- luvun lopulla Kuopion teatterissa esitettiin laulunäytelmää Ulkosaarelaiset, jossa tanssi- ja kuorotyttöinä esiintyivät mm. sisarukset Tiia ja Katriina Honkanen ja allekirjoittanut keltanokkadramaturgi. Meidän piti eräässä kohtauksessa syödä hyvällä halulla savusilakoita, mutta näytelmää esitettiin niin paljon että kyllästyimme silakoihin täysin. Tarpeistonhoitaja armahti meitä ja vaihtoi kalat nakkeihin, jotka katsomoon näyttivät edelleen silakoilta… Näyttelijäperheen lapsista tuli molemmista näyttelijöitä, ja Katriinasta myös lauluntekijä-muusikko.

TV:ssä alkoi taas uusi laulukisa, nimeltään Tähdet, tähdet. Siinä joukko tunnettuja artisteja kisaa esittämällä lauluja eri genreistä. Ensimmäinen koetinkivi oli rap. Miten kävi Jari Sillanpäältä, Vicky Rostilta, Olli Hermanilta ja kumppaneilta räppääminen? No, vaihtelevasti… Eniten pihalla oli oopperalaulaja Laura Pyrrö, joka ilmeisen tietämättömänä oli valinnut kaikkien tosiräppärien inhokkibiisin muinaiselta huumoribändi Raptorilta. Voi sääli ja häpeä… Sen verran utelias kuitenkin olen, että aion tätäkin tuotantoa ainakin sivusilmällä seurailla.

Viimeisimmät postaukset