Voihan video!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 5. huhtikuu 2014 kello 17:40

Jazzklubilla kuultiin viime viikon perjantaina bluesia Kathmandu Blues Band -nimisen kokoonpanon toimesta. Yhtyeen eksoottisesta nimestä huolimatta kaiffarit ovat suomalaisia alan (siis bluesmusiikin) miehiä, eivätkä he suinkaan soittaneet mitään ”himalajaa” vaan ehtaa amerikkalaista perinnebluesia. Äijät vaihtelivat välillä keskenään lennossa soittimia ja laulusoolotkin kiersivät sujuvasti. Rennon rouhea musisointi pisti kuulijoidenkin puntit vipattamaan – olipa mukava ilta!

Me kuorolaiset saimme katseltavaksemme osia Pihapuu-treenin toissa tiistaisesta videoinnista. Erittäin paljastavaa matskua… Itse kukin voi nyt syynätä itseään ja omia tekosiaan kyseisessä läpimenossa. Jossain kohtaa meikälikka hätäpäissään hosuu kuin heinämies, toisaalla taas patsastelee kuin puujumala. Eikä puheistani saa selvää. Artikulaatio hoi! Välillä videolla näkyy hautajaiskulkueen omaista hiihtelyä, välillä hämärää hiipparointia taustalla tyyliin ”ei tätä kukaan näe”. Näkeepäs! Stagella näkyy kaikki, jokainen ele ja ilmekin – ja varsinkin se jos ei ilmettä ole, eli esiintyjä on unohtanut olevansa esiintymässä.

Video on meille aivan ehdoton treeniapu, edellyttäen että todella otamme siitä opiksemme. Seuraavalla videoinnilla emme toivottavasti tee enää samoja virheitä emmekä keksi uusia, vaan petraamme kuin sika juoksuaan. Onneksi on myös ne ennakkokeikat Leväsen ja Puijon palvelutaloissa, sillä niissä saamme myös kosketuksen yleisöön. Esitys on oikeasti esitys vasta kun sillä on yleisöä.

En tiedä mitä te kuorotoverit mietitte Vimma-videon äärellä, itse ajattelen että tästä mennään läpi kun on kerran leikkiin ryhdytty. Se vaatii meiltä jokaiselta terästäytymistä. Hei, opetellaan myös niiden pitkien laulujen sanat! Videolla nimittäin näkyy ja kuuluu myös kaikki unohtelut. Suun liikkeistä näkyy jos joku laulaa väärää säkeistöä, laulaa kun ei pitäisi tai on hiljaa kun pitäisi laulaa. Ei sellainen peli vetele enää meidän tasollamme – kun ollaan sentään jo Musiikkikeskuksellakin konsertoitu. 🙂

Viimeisimmät postaukset