Maestra-muistelmia osa 4: kuorokokeilusta VIMMAksi

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 17. huhtikuu 2014 kello 12:30

Keväällä 2010 teimme kolmen kerran kuorokokeilun, jonka pohjalta syksyllä 2010 alkoi Kuopion Maestralaulajien kuoron taival. Kokeiluvaiheessa mukana oli yli 60 laulajaa ja sen perusteella päätimme perustaa naiskuoron (katso Kuorokokeilun satoa  ja Maritan Kokeiltiin -mietintöjä, jos haluat lisätietoa). Olikin sitten aikamoinen yllätys, kun syksyn ensimmäisiin nasikuoroharjoituksiin marssi toistakymmentä miestä. Naiskuoron tarina päättyi siis heti alkuunsa ja kuoro alkoi toimimaan sekakuorona.

Kuorokokeilun jälkeen julistin kuorolle nimikilpailun. Joitakin ehdotuksia tulikin, mutta mikään niistä ei oikein ”napannut”. Toimimme Kuopion Maestralaulajien kuoro -nimellä aina viime syksyyn saakka, jolloin kuorosta tuli VIMMA. Marita oli ehdottanut VIMMAa nimeksi jo silloin, kun etsimme nuorten kuorolle nimeä. Nuoriso kuitenkin äänesti nimen lyttyyn ja valitsi sen sijaan Beatin. VIMMA -nimi jäi kuitenkin mieltä kutkuttamaan ja niimpä kuoro sai sen nimekseen viime syksynä 2013.

Ensi viikolla VIMMA juhlistaa Maestran viisi vuotta sitten alkanutta toimintaa viidellä Kuiskaa mulle pihapuu -konsertilla. Kukapa olisi arvannut viisi vuotta sitten ensimmäisten Avointen laulukoulujen alkaessa, että viiden vuoden päästä tehdään ennen näkemättömiä ja -kuulumattomia näyttämökonsertteja Sotkulla? Iso kiitos tulevista konserteista menee Maritalle käsikirjoituksesta ja Veikolle ja Maritalle puheroolien hoitamisesta. Ajatella, millaista osaamista joukostamme löytyy kaiken lauluvimman lisäksi!

Tämä oli viimeinen osa Maestra-muistelmia. Seuraavassa postauksessa käännetään katse tulevaisuuteen ja ensi syksyyn.

Kommentoinut Jaana Turunen 17. huhtikuu 2014 12:41

Pitäisikö meidän osallistua tähän, vaikka lauluyhtyeeksi VIMMA onkin vähän iso?

http://vocalespoo.fi/uusi-aani-kilpailu/

Viimeisimmät postaukset