Ohi on!

Käyttäjän Marita Jama lähettämä 28. huhtikuu 2014 kello 15:30

Maestran 5-vuotisjuhlinta ja VIMMA-kuoron näyttämökonsertit ovat nyt ohi. Olo on onnellinen, samalla myös jotenkin tyhjä. Tämä ”ihana rääkki” loppui nyt – mutta vain vähäksi aikaa. Syksyn tullen alamme taas hikoilla uusien haasteiden parissa.

Esikeikat Puijonlaakson ja Leväsen palvelutaloilla tekivät meille hyvää. Saimme laulaa yleisölle ja Veikko ja minä otimme tuntumaa langattomiin mikkeihin. Ne piti itse avata ja sulkea spiikkien yhteydessä – onnistui kyllä mutta verotti eläytymistä.

Homma huipentui tietenkin lauantain ja sunnuntain juhlaesityksiimme Sotkulla. (Mikä helpotus ettei puhemikkejä käytettykään. Keinotekoisesti vahvistettu ääni on aina keinotekoinen.) Kohottuneessa tunnelmassa astelimme koko joukko lavalle ja veimme esitykset läpi: ensimmäinen, toinen, kolmas… Niistä keskimmäisessä toteutui painajaiskuvani: yhtäkkiä aivoni löivät tyhjää ja koko jengi – todellakin – joutui henkeä pidättäen odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Tuskallisten sekuntien jälkeen Jaana löysi lapuistaan replan ja kuiskasi sen minulle. ”Jos rakastat pieniä tyttöjä…” Johtopäätös: Erillinen kuiskaaja olisi hyvä olla turvana tällaisissa esityksissä.

Tuo kömmähdys oli vähän sama kuin jos taitoluistelija pyllähtää nurin kesken kilpaohjelmansa. Ei siinä auta muu kuin nousta äkkiä ylös, nielaista kiukku ja jatkaa täysillä. Niin tein minäkin eikä asia jäänyt enää harmittamaan. Yhdessä kaikkemme antamisen kokemus oli hieno. Tunsimme että yleisö eli mukana ja liikuttui. Itselleni vaikuttavin hetki oli laulu Miten voin kyllin kiittää. Sitä laulaessa sydän oli todella ”pakahtuvan täysi”.

Tähdet,tähdet- TV-kisakin on nyt ohi ja ”tähtien tähdeksi” äänestettiin Jari Sillanpää. Aivan oikea tulos, sillä nuorella Diandralla on vielä matkaa kasvaa ja monipuolistua artistina. Hän on suloinen ja hyvä-ääninen mutta esiintyjänä vielä vihreä. Ei häneltä olisi taittunut Queenin mahtibiisi Bohemian Rhapsody, jonka Siltsu veti pystypäin omalta pohjalta. En ole varsinainen Siltsu-fani, mutta hänen ammattitaitonsa ja antaumuksensa tuli kyllä tässä ohjelmassa minullekin selväksi.

Huippuesimerkkeinä viihdyttäjän karismasta ohjelma näytti kolme ikonia: Elvis, Queenin solisti Freddie Mercury ja Robbie Williams. Just!! Näitä äijiä minäkin olen kehunut samasta aiheesta. Krhm!

Kommentoinut Eeva Vartio 1. toukokuu 2014 19:29

Olen saanut paljon kiitosta esityksestämme,siellä kuulemassa ja näkemässä olleilta

ystäviltäni.Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa!

Kommentoinut Minna Kumpulainen 29. huhtikuu 2014 21:11

Joo, hyvät fiilikset jäi esityksiä ja vastahan me vauhtiin päästiin! Ehkä elvytämme tämän vielä myöhemmin!? Sunnuntai-iltana oli kyllä olo, että oli kaikkensa antanut, mutta maanantainakaan ei ehtinyt lusmuilla, kun niin ketutti. Töissä siis vappujuhlien parissa pääsin ketun roolissa esiintymään. 🙂

Mutta ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille, ketä ei enää ehdi nähdä! Syksyllä puhaltaakin sitten uudet tuulet!

Kommentoinut Hanna Turkki 29. huhtikuu 2014 15:21

Hieno tunne esityksestämme jäi! Maanantai menikin sitten kummastellessa että mitä sitä nyt odottaisi. Kesäbreikki lienee kyllä paikallaan syksyn haasteita ajatellen 🙂 Ja onhan tässä vielä kevätlaulut ja lauluristeilykin ennen lomia…

Kommentoinut Pia Hakkarainen 29. huhtikuu 2014 11:17

Kävi mielessä valojen hajotessa ennen esitystä kauhuajatus, että entä JOS jompi kumpi, Marita tai Veikko, olisi sairastunut ennen esityksiä, niin missä kauhutilanteessa olisimmekaan olleet??!

Kukaan ystävistäni ei edes ollut tajunnut, että Maritalle tuli unohdus. Joku arveli, että Jaana etsii vielä nuotteja, joku toinen luuli sen olleen kappaleen jälkeen tunnelman ”hekumointihetki” 🙂

Viedä Diandrasta: se viimeinen veto oli kyllä veret seisauttava ja sillä olisin Diandran laittanut ykköspaikalle. Siitä tytöstä löytyy, kunhan vaan saa kunnon ammattilaiset taakseen!

Viimeisimmät postaukset