Lauluristeilyä ja kesävinkkejä

Käyttäjän Jaana Turunen lähettämä 3. kesäkuu 2014 kello 09:59

Terveiset Kallaveden aalloilta, jossa seilasimme eilen laulaen lähes 60 laulajan voimin!

Jos nämä tapahtumat menevät aina  nopeasti, nyt tilaisuus tuntui menevän supernopeasti. Listani  50 laulusta ehdittiin laulamaan noin puolet, kuten olin toivonutkin. Monta hyvää laulua jäi silti odottamaan vuoroaan. Kiitos kaikille mukanaolleille, kivaa oli!

Sää suosi myöskin retkeämme, vastoin kuin viime torstain retkeä Karhonsaareen. Seilasin sinne silloin samalla m/s Queenillä ja koleaa oli. Saaressa ei onneksi satanut kuten muualla kaupungissa, mutta kylmä tuuli pureutui talvivaatteidenkin läpi eikä luihin ja ytimiin ulottunut kylmyys poistunut ennen pitkää saunomista. Lauluristeilyllä sen sijaan tunnelma kohosi hellevaatteissakin. Kyllä järvellä on kaunista varsinkin auringonvalossa!

Ehdin esitellä aikamoisen määrän kesämenovinkkejä laivalla. Tässä vielä sama kertauksena varsinkin niille, jotka eivät päässeet mukaan. Aika moni oli menossa katsomaan Tanssii ja soi -tilaisuuksia (Beat esiintyy 17.6. klo 11:30 torilla ja klo 17:30 valohallissa musiikkikeskuksella), viinijuhlille ja oopperajuhlillePori jazzeihin ei ollut lähdössä ketään. Myös Tallinnan laulujuhlille oli lähtijöitä.

BarokkiKuopio viettää kymmennettä juhlafestivaaliaan heinäkuun alussa. Juhlan kunniaksi festivaalin toiseen La Donna Elvira -konserttiin saa yhden ohjelmakirjan ilmaiseksi, kun ottaa kaverin mukaan ja ostaa kaksi lippua samalla. Barokkiasuissa laulavat taitavat naiset ja Pyhän Joosefin kirkon (ent. Männistön vanha kirkko) vanhalle musiikille erinomaisesti sopiva akustiikka on todella ainutlaatuinen yhdistelmä.

Heinäkuun alussa pääsee näkemään myös Sepittäjä ja Runotar -esityksiä Kuopion ja Kajaanin seuduilla. Eino Leinon nuoruuden runot saavat uudelleenkäsittelyn lausunnan ja laulun yhdistävässä teoksessa ja CD-kirjassa. Peräniemen kasinon 9.7. klo 18 esityksen 20 € liput sisältävät kuohuviinilasillisen makean suupalan kera. Sepittäjän ja Runottaren esittelyvideo löytyy YouTubesta.

Jos kaipaat kesääsi urheilutapahtumaa, niin Eilan kanssa johdatamme joukon järvijuoksun mahtavaan maailmaan 24.7. klo 18. Ihka ensimmäinen Wild Water Run -avovesijuoksu kirmaistaan Kielonsaaren ympäri Kirveslahdessa. Liity mukaan omalla vastuulla vesijuoksuvyön ja uimataidon kera. Märkäpuku lisää mukavuutta, jos vesi on viileää.

Syksyn aikatauluja, VIMMAn kuvia ja klassisen pienryhmän lauluja on vielä tulossa Maestranetiin ennen juhannusta, mutta viivytystä tulee vielä. Lähden nimittäin huomenna keskiviikkona kuudeksi päiväksi laulukurssille, joka kestää aamusta iltaan. Kun puuttuvat tiedot ovat netissä, lähetän vielä viestiä tulemaan sähköposteihin.

p.s. Jos otit eilen kuvia, niin laita niitä tänne muidenkin ihasteltavaksi. Itse en ehtinyt pianon takaa kuvaamaan yhtään.

Viimeisimmät postaukset